A-label toegankelijkheid voor onthaal Visit Lier

Toerisme Vlaanderen kende het A-kwaliteitslabel toe aan de infrastructuur van het toeristisch onthaal in het stadhuis op de Grote Markt. Dit gebeurde na een grondig onderzoek van alle toegankelijkheidsfuncties van het gebouw die opengesteld zijn voor bezoekers.

Dit label geeft aan bezoekers met een hogere comfortvraag de garantie dat het gebouw in zijn essentiële functies voldoet aan de normen van Toegankelijk Vlaanderen. Om dit aan de bezoekers kenbaar te maken, ontvangt Visit Lier een labelschild A dat bij de toegang van het stadhuis op een zichtbare plaats wordt gehangen. Ook in digitale communicatie zal Visit Lier het schild gebruiken.

Het toegankelijkheidslabel is een beschermd kwaliteitsmerk. Zolang het gebouw aan de voorwaarden voldoet en tot er een nieuw onderzoek plaatsvindt, mag het bordje blijven hangen.

“Toerisme Vlaanderen heeft alle toeristische kantoren laten doorlichten om de toegankelijkheid na te kijken. Veel kantoren zijn gevestigd in historische gebouwen wat een grote uitdaging is om ze toegankelijk te maken. In 2017 werd ons toeristisch kantoor geïnstalleerd in de vroege raadzaal van de gemeenteraad op de eerste verdieping. We hebben heel wat investeringen gedaan, waaronder het plaatsen van een lift, om het gebouw toegankelijk te maken. Toerisme Vlaanderen kent ons kantoor het A-label toe”, zegt Rik Verwaest, schepen voor toerisme. (MSL/foto MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet