Kinderdagverblijf Pallieterkes beslaat vijftig jaar

Lier: Kinderdagverblijf De Pallieterkes zetten ter gelegenheid van hun vijftig jarig bestaan hun deuren open. Iedereen kon er bij een hapje en een drankje een kijkje komen nemen en vooral de nieuwe ruimtes bezichtigen.

“Kinderdagverblijf De Pallieterkes biedt kinderopvang aan kindjes van 0 tot 3 jaar en organiseert voor hen verzorgende, pedagogische en ontwikkelingsgerichte begeleiding. We streven naar een warme, kwalitatieve opvang waarin het kind centraal staat. Vertrekkend vanuit het unieke van elk kind, willen we optimale ontwikkelingskansen waarborgen aan de ons toevertrouwde jonge kinderen. Ouders zijn voor ons belangrijke partners in het organiseren van een kwaliteitsvolle opvang.
Het kinderdagverblijf is vergund door Kind en Gezin. Het voldoet aan de door hen opgelegde normen en eisen inzake kwaliteitszorg en dit voor 54 kindjes”, legt Myriam Van Roy uit
De dagprijs die je betaalt wordt berekend op basis van het gezinsinkomen.

Leefgroepen
“Het kinderdagverblijf heeft een semi-verticale werking. De kinderen verblijven in vaste leefgroepen met ongeveer veertien kindjes. Elke leefgroep heeft zijn vaste begeleidsters, wat de hechting van het kind en de familiale sfeer ten goede komt. Ouders hebben op die manier ook vaste aanspreekpersonen wat gunstig is voor de vertrouwensband.
Er zijn vier leefgroepen voorzien. De jongste kinderen van 15 tot 18 maanden kunnen terecht bij de bloemetjes en de bijtjes. Bij de elfjes en de draakjes kunnen de kindjes van ongeveer 18 maanden tot maximum 3 jaar opgevangen worden”, verduidelijkt Miriam Van Roy.
De kinderopvang is bereikbaar via Kolveniersvest 20 of via de ingang van het Heilig-Hartziekenhuis, Mechelsestraat 24 in Lier. (MSL/foto’s MSL)

Voor meer informatie kan je telefonisch terecht op 03 491 38 20
e-mail pallieterkes@hhzhlier.be
Website www.depallieterkes.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet