Kerstnatuurloop van AC Lyra voor het goede doel

Fotoreportage...

Lier: De Kerstnatuurloop van zaterdag 14 december  stond volledig in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar AMIKOJ, een woonproject uit Nijlen voor mensen met beperking.
Niettegenstaande het barslechte weer kwamen er toch 699 deelnemers over de eindstreep. Voor elke afstand was het aantal aankomsten ongeveer gelijk: 223 voor de 5km, 240 voor de 10km en 236 voor de 10 miles.

Spijtig genoeg moesten we nog altijd vaststellen dat er toch iets mis is met de drainage van de looppiste. Baan één stond aan de aankomst volledig onder water.

“Naast het vernieuwde parcours over de nieuwe en kleurrijke ‘Sionsbrug’ biedt de organisatie ook een Kids- en G-Run aan. De kinderen en G-atleten kunnen Gratis deelnemen mits inschrijving de dag zelf. De start en aankomst is voorzien op de atletiekpiste van Lier aan CC De Mol. Wie deelneemt in kerstoutfit, krijgt aan de aankomst een gratis versnapering aangeboden.
De deelnemers zullen dan ook weer kunnen genieten van de mooiste stukjes natuur van Lier en omstreken. Het parcours is zo goed als volledig verhard en verkeersvrij en loopt langs de Netedijken, richting Emblem om dan terug te keren naar de Netestad. Nieuw dit jaar is dat er podia voorzien zijn voor elke afstand bij de dames en heren. Bovendien kan het ganse gezin of iedereen van klein tot groot genieten van deze organisatie, want naast de 10 Miles biedt AC Lyra ook nog een Kids- en G-Run over 730 m,  5 Km en 10 Km aan.
Onderweg en aan de aankomst zijn er diverse bevoorradingspunten met water en sportdrank. Ook zijn er aan de aankomst douches voorzien. Voor de tijdsregistratie verloop volledig digitaal.
Je kan je ook een kwalitatief functioneel T-Shirt aanschaffen tegen de democratische prijs”, vertelt Gery Follens van AC Lyra.
Achteraf kon iedereen nog nagenieten in de verwarmde overkapping en tent, aansluitend op de cafetaria van de atletiekpiste.
De volledige uitslag is te vinden op www.aclyra.com/wp/wedstrijden/uitslagen/

De volgende Natuurlopen staan gepland op de zaterdagen 25 januari 2020, 15 februari 2020 en 28 maart 2020. (MSL/foto’s SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet