Dag van de Jeugdbeweging op Grote Markt

Fotoreportage...

Lier: Op vrijdag 18 oktober ging van 6.30 uur tot 8.30 uur de Dag van de jeugdbeweging door op de Grote Markt. Op die dag stapt heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes de deur uit. Op deze manier vieren zij het engagement van duizenden jongeren die zich elke week inzetten om meer dan 255.000 kinderen een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

De jeugddienst en het feestcomité van de jeugdraad, het Koraal, nemen naar goede gewoonte het voortouw om er samen met de jeugdverenigingen een groot feest van te maken. KLJ, FOS, Chiro, JTS, KSA, JTL, de Speelmicroob, Volkskunstgroep Pallieterke, Scouts en Gidsen palmden die ochtend de Grote Markt in. En daar zijn ze heel vroeg bij want tussen 6.30 en 8.30 uur krijgen alle jongeren in jeugdbewegings-kledij een gratis en overheerlijk ontbijt. Iedereen genoot van boterhammen met spek en ei, “bokes “ met choco en pannenkoeken al dan niet met suiker of siroop. Dit alles werd overgoten met warme chocomelk, fristi of fruitsap.

Maar het bleef uiteraard niet alleen bij smullen. Er was ook heel wat animatie en muziek. Op de ganse Grote Markt werd gedanst en meegezongen. Verder waren er springkastelen, een photobooth en een schminkstand.

Ook de schepen voor jeugd Rik Verwaest was aanwezig. Niet alleen als Rik Verwaest maar ook onder de vorm van een niet nader te definiëren pelsdier uit de tijd ‘toen de dieren nog spraken’ of was het een personage ontsnapt uit het grote dierenbos van de ‘fabeltjeskrant’.

Het feest werd afgesloten met het ondertussen klassiek geworden touwtrekken. Wie wint is van minder belang, alleen de sensatie telt.

Naast het ontbijt dat al een echte traditie is geworden, werd op zondag 20 oktober voor de derde maal massaspelen op de sportvelden georganiseerd. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet