Stan van Samang in H. Hartziekenhuis in Lier

Fotoreportage...

Lier: Tijdens de Dag tegen Kanker kwam de bekende zanger Stan van Samang de kankerpatiënten een hart onder de riem steken. Eerst speldde hij mee de vertrouwde lintjes op bij de bezoekers aan het ziekenhuis. Daarna ging hij met de kankerpatiënten praten die op dat ogenblik deelnamen aan diverse workshops in het ziekenhuis Tot slot ging hij nog naar het dagziekenhuis waar patiënten hun behandeling, meestal chemo, kregen.

“Ook wij doen mee en organiseren die dag tal van leuke en ontspannende activiteiten voor onze kankerpatiënten en hun naasten”, vertelt Dirk Van Der Auwera, directeur patiëntenzorg. “Zo kunnen ze o.a. hun creatieve geest vrijlaten en schilderijen maken, zichzelf trakteren op een verwensessie en/of relaxatiesessie, knutselen, stijl en make-up advies verkrijgen, … Naar jaarlijkse gewoonte delen vrijwilligers die dag ook de gele lintjes uit in het ziekenhuis. Dit jaar hebben we een extraatje… Als bezoeker, patiënt en medewerker van het ziekenhuis zal je een hele dag kunnen genieten van livemuziek in de inkomhal.”

Dag tegen kanker
Op donderdag 17 oktober was het de jaarlijkse Dag Tegen Kanker. Die dag zetten meer dan 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties tal van activiteiten voor kankerpatiënten op touw om hen een groot hart onder de riem te steken. “We laten hen voelen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen, dat ze er niet alleen voor staan.” Ook het Heilig-Hartziekenhuis zette traditiegetrouw mee de schouders onder dit hartverwarmende initiatief door tal van activiteiten voor kankerpatiënten en hun naasten te organiseren.
De Dag Tegen Kanker is een initiatief van de vereniging Kom Op Tegen Kanker en vindt jaarlijks plaats op de derde donderdag van oktober. Tijdens die dag roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. Hoe? Door het gele lintje op te spelden, door solidariteit te tonen op sociale media of door bijvoorbeeld als ziekenhuis verwenactiviteiten te organiseren voor kankerpatiënten. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet