‘Ladies night’ en ‘prikkelarm moment’ nieuwigheden op Novemberfoor

Lier: Vanaf  donderdag 31 oktober tot en met dinsdag 19 november strijkt de Lierse Novemberfoor naar jaarlijkse gewoonte neer in de binnenstad. In totaal worden vierenzestig foorinstellingen verwacht op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest.

Dit jaar worden geen spectaculaire nieuwigheden verwacht. De grote attractie zoals ‘Flying jump’, ‘Free Style’ en ‘High Energy’ blijven behouden. Verder biedt de foor keuze uit klassiekers als molens, schietkramen, vissers- of andere spelen en lunaparken.  
De vele eetkramen bieden een uitgebreide variatie aan lekkers: caracoles, frietjes, smoutebollen, warme rek, snoep, wafels, hamburgers en ander zoet of zout lekkers.

 

Opbouw
Op zondagochtend 27 oktober start de opbouw van de foor. De foorinstellingen nemen hun standplaats in respectievelijk om 7 uur op het Zimmerplein en vanaf 8 uur op de Grote Markt. Op de Gasthuisvest start de opbouw op maandag 28 oktober vanaf 8 uur.
 
Opening
De Novemberfoor opent op donderdag 31 oktober vanaf 14 uur. Een vuurwerkspektakel op de evenementenweide luidt om 21 uur het foorevenement feestelijk in. Het wordt zoals vorig jaar een geluidsarm vuurwerk aangeboden door de foornijveraars. Alleen het eerste schot zal, om de mensen te verwittigen een knaller van formaat zijn.

Nieuwigheden
Op 1 november is de foor dit jaar open. Op woensdag 6 november en woensdag 13 november is het ‘kortingsdag’. Nieuw dit jaar is het ‘prikkelarm moment’ op maandag 4 november van 17 tot 19 uur. De muziek klinkt dan wat stiller, flitslichten gaan uit en er wordt geen gebruik gemaakt van microfoons. Voor rustige klanten en  bezoekers met autisme een ideaal moment.
Op vrijdag 8 november is er een andere nieuwigheid. Tijdens de ‘ladies night’ vanaf 19 tot 22uur worden) goodiebags met waardebonnen uitgedeeld aan het stadhuis. Op = op!
Op zaterdag 16 november komt de sint aan in Lier. Hij wandelt over de foor naar het stadhuis waar hij de kinderen ontvangt.
De traditionele beertjesworp op de drie pleinen gaat door op zondag 17 november. Om 18.15 uur op de Grote Markt , om 18.35 uur op het Zimmerplein en om  19.00 uur op de Gasthuisvest.

De foor eindigt op zondag 17 november. Wie nog een laatste maal een smoutebol of wafel of warme rek wil kopen, kan dit doen op dinsdag 19 november. Eetkramen en lunaparken blijven tot dan open.
(MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet