Nieuwe juwelenlijn Lo Adoro ‘betaalbaar en duurzaam’

Fotoreportage...

Lier: In hotel restaurant Florent stelde uitbaatster Viviane Van Roosendael haar eerste en nieuw juwelenlijn Lo Adoro voor. Deze eerste collectie bestaat uit oorbellen, een korte en lange ketting, een ring en een armband.

“Drie jaar geleden ben ik tot de vaststelling gekomen dat ik mijn ganse leven niet in de keuken kan staan. Ik kan daar al mijn creativiteit de vrije loop laten. Toch zijn er nog andere zaken waar je creatief kan mee bezig zijn. Juwelen vond ik voor mij het belangrijkste wat ik kan doen. Ik ben dan op zoek gegaan hoe ik er moest aan beginnen en welke materialen ik kon gebruiken. Persoonlijk vind ik de gouden juwelen met schitterende stenen het mooiste. Ze zijn tegenwoordig voor de meeste mensen niet betaalbaar. Een alternatief zijn dan natuurlijk nepjuwelen, maar die zijn na enige dagen lelijk. Daarom wou ik de combinatie maken tussen betaalbaarheid, lange levensduur, duurzaam en met echte stenen. Dat was mijn uitdaging.”

Basis materiaal 925 zilver
“Ik ben van nul vertrokken en heb veel opzoekingen gedaan. Toen mijn ontwerpen klaar waren  ben ik gaan samenwerken met iemand uit Nederland die mijn ontwerp tekeningen omzette in CAD tekeningen. Als materiaal heb ik 925 zilver gekozen. 925 zilver is een legering van 92,5% zilver en 7,5% koper (of ander metaal) omdat zuiver zilver (999 zilver) te zacht is om te bewerken.”

Afwerking
“Mijn zilveren juwelen hebben als afwerking een rodium laag gekregen. Dit levert glans, sterkte en belet oxidatie. Mensen die allergisch zijn aan zilver kunnen ook deze juwelen dragen. De zilveren juwelen met een goudkleur hebben een PVD coating gekregen. (Physical Vapor Deposition: een techniek waarmee een zeer dun laagje metaal, bv goud, op een ander metaal, bv zilver, wordt aangebracht - nvdr).”

Verkoop
De juwelen zijn online te koop en in verschillende mode zaken, niet bij juweliers. In Lier kan je ze bij Marie-Fleur kopen, in Mechelen bij Sisera op de Bruul. De prijzen variëren tussen 120 en 200 euro.
In de toekomst zullen ze nog in andere zaken verkocht worden. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet