Mivas promoot gezonde voeding bij personeel

Fotoreportage...

Lier: In het kader van het welzijnsplan werd bij MIVAS een bevraging van het personeel georganiseerd. Hieruit ontstond de slogan en het concept ‘donderdag, gezonderdag’.

“Uit deze bevraging kwam de vraag of er een ‘gezonde dag’ kon georganiseerd worden. Daar zijn wij graag op ingegaan. Dit is in eerste instantie goed voor de medewerkers zelf. Elke donderdag bieden wij al onze werknemers gratis een stuk fruit aan. Zo hopen wij de mensen ook te kunnen aanzetten om dag dagelijks meer gezonde voeding te gebruiken. Gezondere medewerkers betekend ook minder ziekte en minder ziekte verzuim”, zegt directeur Frank Janssen.

“Vanaf nu bieden wij aan al onze werknemers een gratis stuk fruit aan. Beter nog. Diezelfde dag kan je gewoonweg niks ongezonds bestellen. We bannen al wat snoep, chips en frisdrank.  Je kan dan alleen een gezond ontbijt en een goed uitgebalanceerde dagschotel te bestellen. Ook onze dagverse salades en soep blijven op die dag verkrijgbaar”, zegt Stephan Vanpachtenbeke verantwoordelijke
werkleider huishoudelijke en logistieke dienst.

“De overgang naar dit gezond initiatief werd niet van vandaag op morgen uitgevoerd. We zijn geleidelijk aan begonnen met een gezond alternatief aan te bieden zodat onze werknemers de tijd hadden om zich aan dit initiatief aan te passen”, voegt psychologe Anke Vercammen er aan toe.

Om de eerste fruitbedeling in een feestelijk jasje te steken werd er in de refter een fruitstandje opgesteld. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet