Platina huwelijksjubileum in WZC Paradijs

Lier : In het WZC Paradijs vierden Willy Cailliau (94) en Carolina Leys (93) hun platina huwelijksjubileum. Willy is geboren in Brecht, Carolina is een echte Lierenaar.
Ze leerden elkaar kennen toen Willy zijn legerdienst als commando vervulde. Carolina was enorm fier op haar lief. Na twee jaar traden ze in het huwelijk, ondertussen al zeventig jaar geleden. Ze waren, en zijn nog steeds, een onafscheidelijke duo. Sedert 2013 verblijven ze in het WZC Paradijs nadat Willy met medische problemen te kampen had.

Carolina en Willy kregen twee dochters Chris en Ann. Er zijn geen kleinkinderen.
Willy werkte zijn ganse loopbaan als hoofdcontroleur bij de belastingen in Lier. Om de integriteit van de functie te bewaren werden de controleurs regelmatig verplaatst. Zo verhuisde ook Willy naar Kontich, Boom, Turnhout, Merksem en Wommelgem.
Carolina was tien jaar conciërge van het belastingkantoor waar Willy tewerk gesteld was. Nadien verzorgde ze het huishouden.
Hun vrije tijd brachten ze liefst samen door. Willy tuinierde graag en kweekte zo de groenten voor het gezin. Ook lezen, koken en fietsen genoten hun voorkeur.
De verlofperiode brachten ze dikwijls door in Luxemburg. Zwitserland, Oostenrijk stonden ook op het programma. Toen de kinderen nog klein waren gingen ze regelmatig naar de Belgische kust.
Nu, in het WZC, zijn ze nog steeds een onafscheidelijk duo. Ze trachten nu zo veel mogelijk samen te bewegen, door de gangen te wandelen en regelmatig gebruik te maken van de hometrainer.

Bij deze toch wel feestelijke gebeurtenis ging schepen Rik Pets het echtpaar feliciteren namens de stad en het Koningshuis. Hij overhandigde hen een oorkonde en een tinnen schotel van het Paleis. De stad schonk hen centrumbonnen ter waarde van zeventig euro. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet