De schapen zijn terug

Fotoreportage...

Lier: Zaterdag voor Pasen werd alles in gereedheid gebracht om de schapen te verwelkomen in hun zomerverblijf achter het Spui. “Het is natuurlijk spijtig dat we de officiële blijde intrede hebben moeten afgelasten. Toch zetten wij als Sociëteit van de Schaepshoofden ons er voor in om onze schaapjes in optimale omstandigheden te kunnen ontvangen”, zegt Marc Stubbe mede oprichter en drijvende kracht van de Sociëteit.
Nadat een veilige omheining rond het gebied werd geplaats bracht herder Chris Caerts een vijftigtal schapen naar wat in de volksmond nog altijd ‘de konijnenweide’ wordt genoemd. “Het is duidelijk dat er voldoende gras aanwezig voor de schapen. Zij zullen zeker hun best moeten doen om alles bij te houden. Zeker nu er wat regen voorspeld wordt zal het gras nog sterk bijgroeien. Wij evalueren de toestand op regelmatige basis zodat wij er zeker van  zijn dat de schapen steeds voldoende voedsel hebben. Ook de leden van de Sociëteit van de Schaepshoofden houden de toestand dagelijks in het oog”, zegt herder Chris Caerts.
De terugkomst van de schapen ging zeker niet aan het oog van de vele wandelaars en fietsers voorbij. Met respect voor de ‘sociale afstand’ genoot iedereen van de ‘Ovissimo’ de terugkeer van de schapen. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet