Geef Wacht! Nieuw prentenboek van Tom Mariën

Lier: De Lierse schrijver Tom Mariën bracht zijn tweede prentenboek, Geef Wacht!, uit. De illustraties zijn van de hand van Yule Hermans uit Turnhout.
Dit prentenboek schetst het verhaal van een torenwachter aan zee die van de koning de opdracht krijgt om iedereen die van de overkant komt tegen te houden. De Wachter houdt de horizon scherp in de gaten. Hij ziet de overkant niet, maar kan hem haast ruiken. Hij vraagt zich af waar de overkant juist ligt. Of er ook een toren staat met een Wachter. Hij wikt en weegt: blijft hij voor altijd in zijn eigen toren of gaat hij op zoek naar die andere kant? Na enige tijd wordt zijn nieuwsgierigheid te groot en hij verlaat zijn wachtpost om zelf op ontdekkingstocht te gaan naar de overkant. Op zijn ontdekkingstocht ontmoet hij mensen en dieren die een nieuwe wereld voor hem openen.

Het boek telt 32 bladzijden en is uitgegeven op een tamelijk groot formaat 30 x27cm. Geef wacht! Is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en kost 17,50 euro. Het is uitgegeven door Van Halewyck. Geef Wacht! Is verkrijgbaar bij de Standaard Boekhandel. Online bestellen kan ook via Standaard, Bol.com of uitgeverij Van Halewyck. (MSL/foto MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet