Dream Bic in Galerij Artisjok

Fotoreportage...

Lier: In Galerij Artisjok in de Rechtestraat loop een merkwaardige duo tentoonstelling. Peter Lievens en Johan van Geert stellen tot 19 april 2020 hun creaties voor.

Peter Lievens is afkomstig uit Erembodegem bij Aalst. “Ik stel mijn werken tentoon die gemaakt zijn met Bic. Ik ben met deze kunstvorm begonnen nadat iemand van het productiehuis De Mensen een klein werkje van mij in een lokale galerij ontdekte. Ze hebben dat werkje toen gebruikt in een van hun reeksen. Zo ben ik dan blijven Bicen. Hetgeen hier nu hangt is het werk van één jaar. Bicen gaat snel en je kan het overal doen.”
“Ik maak altijd portretten. Mijn inspiratiebron zijn mensen waarvan ik een foto heb of waarvan ik een foto maak. Het zijn gewoonlijk koppen die mij intrigeren. In de lijnen die ik op papier kras kan ik mijn emotie kwijt.”
Lievens maakt niet alleen Bic portretten. Hij schildert ook op doek, vroeger abstract nu meer figuratief. Daarnaast is hij ook schrijver. In 2014 bracht hij zijn eerste roman uit.

Johan van Geert is afkomstig uit Aalst maar woont al veertig jaar in Berchem.
“Mijn inspiratie vind ik in wat er vandaag in de wereld gebeurt. Het grootste gedeelte van de werken die ik hier tentoon stel zijn gebaseerd op Trump ‘Shit happens’. Ik ben nu met een grote installatie bezig die tentoon zal gesteld worden vlak voor de presidentsverkiezingen in Amerika. Nadie ‘who knows’. Veel van mijn werken hebben als thema ‘Big brother is watching you’. De huidige wereld is zo gecontroleerd met allerhande camera’s en beelden.”
“Met de rode hoofden ben ik begonnen na de bloedige aanslagen en executies van IS. Dat was het vertrekpunt. Elk werk heeft een eigen geschiedenis. De laatste twintig jaar werk ik vooral met porselein. Een dankbaar maar ook een moeilijk materiaal. Veertig procent van mijn werken komen stuk uit de oven.”
“Waarom de diertjes? Als Aalstenaar zit karnaval in mijn hart. Ik ben trouwens ook lid van een karnavalsgroep  ‘de eikenhouten eekhoorntjes’. Vandaar mijn belangstelling voor de eekhoorntjes. Wij zijn nogal kritisch in de onderwerpen en spelen kort op de bal. Elk werk symboliseert de zwaarheid van het leven.” (SDW/foto’s SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet