Marktactie Vlaams Belang Lier – Koningshooikt op Grote Markt

Lier: Met de slogan ‘een hart voor onze mensen’ deelden mandatarissen en militanten van de Vlaams Belang-afdeling in Lier op vrijdag 14 februari en zaterdag 29 februari snoepgoed in hartjes-vorm uit in combinatie met een inhoudelijke boodschap. De partij vindt namelijk dat er te weinig geld gaat naar sociale voorzieningen en te veel naar migratie. De nationalisten willen op die manier de zwakkeren een hart onder de riem steken. De actie kadert in een bredere, nationale campagne van de partij. 
 
Het Vlaams Belang berekende enkele uitgaveposten rond migratie en plaatste deze tegenover andere beleidskeuzes die beter en socialer kunnen, zo stelt men. “Het mes snijdt zo diep dat de pensioenen in dit land 40 tot 50 procent lager liggen dan in onze buurlanden waardoor drie op vier bejaarden er hun rusthuisfactuur niet mee kan betalen”, aldus gemeenteraadslid Bart Verhoeven(Vlaams Belang). “Bovendien leeft dan nog eens 1 op 7 landgenoten in armoede. Dat is fundamenteel onrechtvaardig.”
 
“Intussen is er wel geld voor immigranten die nooit één euro hebben bijgedragen”, aldus Verhoeven. “Zo spendeerde de regering op één jaar tijd bijna 375 miljoen euro aan asielopvang en -ondersteuning, 590 miljoen euro aan werkloosheidsuitkeringen voor allochtonen en 440 miljoen euro aan leeflonen voor vreemdelingen. Verder gaat bijna 30 procent van de Vlaamse sociale woningen naar niet-Belgen. Het prijskaartje hiervan is 240 miljoen euro. Dit alleen tikt aan tot een totaalbedrag van 1,65 miljard. Dan hebben we zaken als inburgering, criminaliteit, overlast… zelfs nog niet meegerekend”.
 
Het Vlaams Belang becijferde dat met dat geld ofwel:
- de pensioenen jaarlijks met 786 euro kunnen stijgen;
- de kinderbijslagen met een kwart kunnen doen groeien;
- elke invalide maandelijks 340 euro meer kan krijgen.

“Met deze campagne, die we voeren tussen de mensen, wensen we enerzijds te informeren en anderzijds duidelijk te maken dat het Vlaams Belang kiest voor eerst ONZE mensen”, besluit Verhoeven. (MSL/foto’s MSL)
 

 

Voorzitter Vlaams Belang Lier - Koningshooikt Bart Verhoeven
0496/28 32 06
Bartverhoeven@hotmail.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet