Het Passiekruis vertrekt naar Sint-Niklaas

Fotoreportage...

Lier: Zoals in 2018 in Lier wordt dit jaar op zaterdag 4 april 2020 het passieverhaal op de Grote Markt van Sint-Niklaas opgevoerd. De Passie wil op een eigentijdse manier het lijden van Jezus verbinden met het lijden van de mensen nu. Het wereldberoemde Passieverhaal van Christus wordt in openlucht gebracht aan de hand van Nederlandstalige nummers.

Op Aswoensdag werd tijdens een eucharistische viering in de Heiligkruiskerk de tocht van het Passiekruis naar Sint-Niklaas voorbereid. Wim Selderslaghs, bisschoppelijk vicaris en pastoor deken Jan Verheyen gingen de dienst voor. Voor die gelegenheid was het Passiekruis in de Heiligkruiskerk opgesteld. Na de viering vond nog een wake bij  het Kruis plaats met getuigenissen van Donatienne de Borman, gevangenis werkster, en Jan Verheyen.
Vanuit Lier vertrekt het Kruis via Mariekerke, Sint-Gillis-Stekene, Hamme, Kruibeke, Tereken, Merchtem, Mechelen, Gent, Zwijndrecht naar Sint-Niklaas.

Activiteiten op 4 april in Sint-Niklaas
Vanaf 14 uur worden drie nevenprogramma’s voorzien. De jaarlijkse vormelingendag, een programma voor jongeren en een programma dat iedereen kan volgen.
Om 17 uur wordt de eucharistie van Palmzondag voorgegaan door de bisschop van Gent in de Sint-Nicolaaskerk. Om 19.25 uur start het voorprogramma met het Chorale Africaine Gospel samen met beiaardier Tom Van Peer. Het Passieverhaal zelf start om 20.00 uur.

De Passie
Bekende Vlamingen en lokaal talent werken intens samen om De Passie op te voeren, onder leiding van regisseur Stefan Van Guyse.
Brent Pannier (Jezus), Jan Schepens (Judas), Katrien De Becker (Maria), Marjan De Gendt (Maria Magdalena), Yemi Oduwale (Petrus), Jasper Heyman (Johannes), Harry Deswarte (Kaiafas), Peter Thyssen (Pilatus), Jelle Palmaerts en vele anderen kijken nu al uit naar een spetterende voorstelling.
De inhoud van het passieverhaal zal worden ondersteund door een reeks eigentijdse Nederlandstalige liederen. Hun inhoud en melodie zullen telkens een bepaald aspect van de boodschap versterken. Op die manier willen we een krachtig verhaal creëren dat niemand onberoerd zal laten.
De muziek zal live worden uitgevoerd door een gelegenheidsensemble.

De Passie bijwonen
Vanuit Lier vertrekt zaterdag 4 april 2020 vanop het Renaat Veremansplein in Lier een bus om 12.45 uur naar Sint-Niklaas.
Info en inschrijving via marjolein.bruyndonckx@ijd.be of via Jan Verheyen 0477 477 968.
Voor meer informatie zie www.depassie.be
(MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet