De warmste werkgroep van het Heilig-Hartziekenhuis Lier steunt lokale initiatieven

Lier: De warmste werkgroep van het Heilig-Hartziekenhuis overhandigde een cheque van 1.500 euro aan dagcentrum De Stuw. Dit is de opbrengst van de verkoop van Turkse pizza’s in 2019. De opbrengst schenken ze nu integraal aan ‘Dagcentrum Stuw’ en ‘Begeleidingstehuis Beukenhof’.
‘De warmste werkgroep’ is een team van collega’s van het Heilig-Hartziekenhuis. Deze werkgroep is opgestart om hulp te bieden aan goede doelen.
“Ons ziekenhuis steunt al vele jaren de organisatie Memisa, maar we wilden heel graag iets extra doen voor onze nabije omgeving.” klinkt het binnen de werkgroep. “We contacteerden de mensen van het sociaal huis in Lier en zo kwamen we al snel in contact met de organisaties Stuw en Beukenhof.” Zij bieden een kwaliteitsvolle zorg en ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun context die in een problematische of verontrustende situatie leven. 

“Op 19 december 2019 organiseerden we voor alle collega’s in het ziekenhuis een heuse ‘Lahmacun’- of Turkse pizza – verkoop met groot succes. Er werden meer dan 400 stuks verkocht, goed voor een opbrengst van 1.500 euro. Dat schenken we met veel plezier aan de mensen van Stuw en Beukenhof”, zeggen Sewda Anar en Liesbeth Daniëls van de Warmste Werkgroep van het H. Hartziekenhuis
Met de opbrengst van de Turkse pizza’s van 19 december kunnen de organisaties  begeleidingsmateriaal aankopen en hun lokalen opfrissen en kindvriendelijker maken.

Dagcentrum Stuw en Begeleidingstehuis Beukenhof
Stuw en Beukenhof maken beiden deel uit van jeugdhulp Don Bosco. Jeugdhulp Don Bosco werkt in Vlaanderen met jongeren aan hun ontwikkeling, welzijn en geluk. Stuw biedt dagbegeleiding aan 10 jongeren tussen 6 en 18 jaar. Bovendien bieden ze ook contextbegeleiding aan 17 gezinnen.
Begeleidingstehuis Beukenhof is een tehuis binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Jongeren komen hier terecht na een verwijzing door een hulpverlener, consulent of jeugdrechter.  (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet