Kan buurthuis Den Hof blijven bestaan?

Lier: Nadat het sociaal restaurant Kome Nete en de sociale kruidenier ’t Hofke midden 2020 naar het Karthuizershof in de Kartuizersvest verhuizen, dreigt ook het buurthuis Den Hof zijn lokaal te verliezen. Het restaurant en de kruidenier delen de locatie met het buurthuis Den Hof.
De stad wil op deze locatie de ruilwinkel Kinnebaba, die nu gevestigd is aan de Heilige Geeststraat, onderbrengen.
“Het stadsbestuur deelde ons op 12 februari mondeling mee dat we samen met Kome Nete de lokatie moeten verlaten om werken toe te laten om de ruilwinkel te herhuisvesten. Ze stelden tegelijk voor om onze werking naar de Herderin of de Rosmolen te verhuizen. Dit voorstel kunnen we, eensgezind als bestuur, niet aanvaarden omwille van de vergroeiing met onze huidige lokatie die weliswaar op de grond van de stad werd opgetrokken maar door eigen mensen en met eigen middelen, in onze eigen buurt. Ter gelegenheid van ons 50-jarig bestaan vorig jaar hebben we de zaal ook reeds opgefrist met enkele schilderwerken. Er stond nog veel op stapel na het vertrek van Goed Gevoel”, zegt Guido Cuypers Voorzitter VZW Buurthuis Den Hof.
“De locatie wordt momenteel nog gebruikt door onder andere die dan ook hun lokaal verliezen: Narcotics Anonymous, Neetenbeemd, Smovey, Kunstkring Den Hof, Modelbouw Den Hof, gepensioneerden van PIDPA, Het Looks en Buurthuis Den Hof voor vergaderingen en bijeenkomsten. Met buurtwerking Het Looks was er een verkennend gesprek om de locatie te delen omdat zij ook geen eigen stek hebben. Op de planning staan dit jaar BBQ en Mosselfeest voor de buurt, onze quiz en voor de jeugd Halloween”, voegt Cuypers er nog aan toe.
De stad is nog op zoek naar een andere locatie, zo wordt onder andere een oud klaslokaal in de voormalige school aan de Berlaarsesteenweg voorgesteld . Volgende vergadering met de stad Lier is gepland op 17 maart 2020.
“Als er geen lokaal gevonden wordt in onze buurt, houdt de werking na 51 jaar op”, besluit Guido Cuypers. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet