Nieuwe BIN-charter Koningshooikt-Midden

Koningshooikt: Op vraag van de Dorpsraad Koningshooikt organiseerde de Lokale Politie Lier en stad Lier een infoavond rond inbraakpreventie in Koningshooikt. Eind vorig jaar kreeg Koningshooikt immers te maken met een aantal woninginbraken.

BIN-charter Koningshooikt-Midden
Bij de start van de avond ondertekenden korpschef Werner Cazaerck,  burgemeester Frank Boogaerts en BIN-coördinator Steven Hellemans het nieuwe BIN- charter Koningshooikt-Midden.  “Deze BIN omvat volgende straten: Liersebaan, Leliënlei, Schoolstraat, Beekstraat, Bernard Van Hoolstraat, Dorpsstraat, Mechelbaan, Koningsplein en de wijk achter de kerk”, zegt burgemeester Frank Boogaerts. Het gaat om het vijfde BIN in Lier, waarvan het tweede BIN in Koningshooikt.
Commissaris Marc Simons gaf een duidelijke voorstelling van een BIN en de werking ervan.
BIN staat voor ‘buurtinformatienetwerk’. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen inwoners van een bepaalde buurt/wijk en de lokale politie met als doel de buurt veiliger te maken.

Na de uiteenzetting over het BIN-charter gaf Steve Nicasi van de Lierse politie nog nuttige anti-inbraaktips. (SDW/foto’s SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet