Fluoprijs uitgereikt op het stadhuis

Fotoreportage...

Lier: Na het einde van de fluoperiode van de scholengemeenschappen JB David  en ‘De 3 Neten’ en de campagne ‘ik zie u zitten’ werd de klas die tijdens deze periode het meest opgemerkt werd bij controles op het stadhuis gehuldigd. Nieuw dit schooljaar was dat ook de kinderen van de scholengemeenschap van de basisscholen ‘De 3 Neten’ winnaars beloonden.

Schepen voor onderwijs Ivo Andries onderstreepte in een korte toespraak het belang van gezien de worden in het verkeer. “Zwakke weggebruikers worden soms moeilijk gezien in het verkeer. Gezien worden is belangrijk voor ieder zijn veiligheid. Daarom steunt de stad graag dergelijke initiatieven. De winnaars krijgen dan ook centrumbons die ze met de klas kunnen besteden.”

In de loop van oktober vorig jaar vond in de eerste graad van het secundair onderwijs de ‘week van de fluo’ plaats. Alle leerlingen van het eerste jaar kregen toen een verkeersles. Gedurende één lesuur werd hun kennis van het verkeersreglement opgefrist en werden ze bovendien geconfronteerd met een aantal Lierse verkeerssituaties die ze op weg van en naar de school als zwakke weggebruiker kunnen tegenkomen. Daarnaast vond er in deze week een busevacuatie plaats voor de eerstejaarsleerlingen. Aan de hand van een praktijkoefening leerden de jongeren op een snelle en veilige manier een bus verlaten in een noodsituatie. (SDW/foto’s SDW)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet