Politieke markt in Sint Gummarus College

Fotoreportage...
 
Lier: Het wordt stilaan een traditie, maar zoals reeds een aantal jaren nu, organiseerden de leerlingen van het zesde jaar Humane Wetenschappen  van het Sint-Gummaruscollege een politieke markt op school.
Zesenveertig leerlingen uit dit laatste jaar hebben zich in het kader van het vak Cultuurwetenschappen gedurende een gans trimester verdiept  in de geschiedenis, ideologie en de partijpolitieke standpunten van zes Vlaamse politieke partijen.
Als orgelpunt stelden zij de door hen gekozen partij voor aan het grote publiek in de polyvalente zaal van ons college.

Zoals vorig jaar was er ook grote belangstelling van de gevestigde politiek zelf. Burgemeester Frank Boogaerts, schepenen Ivo Andries en Marleen Vanderpoorten, Mieke Vogels, CD&V voorzitter Maxime Peenen en verschillende gemeenteraadsleden waren dit jaar aanwezig. Ze loofden allen dit initiatief dat de interesse en belangstelling van de jongeren in de politiek stimuleert. Ook verschillende geïnteresseerden van buiten de school kwamen een kijkje nemen.

Zoals  vorig jaar kregen de bezoekers van de beurs  een ‘stembiljet’ overhandigd bij het binnenkomen. Bedoeling was, dat zij die politieke partij die hen het meeste kan overtuigen, verkozen. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet