Lierse modelspoorwegen LMS De Geit hebben nieuw clublokaal

Lier: Lierse modelspoorwegen LMS De Geit openden feestelijk hun nieuw clublokaal aan de Eikenboslaan in Koningshooikt. De vereniging had vroeger zijn clublokaal in Den Bril. Gezien geplande renovatiewerken moesten ze opzoek naar een nieuw lokaal.

“In 1977 kwamen enkele modelspoorfanaten samen om over hun hobby te praten. Toen bleef het nog bij praten omdat ze geen vast lokaal hadden. Pas in 1979 werd de club opgericht. De eerste tentoonstelling vond plaats in het Piepenolleke in het Begijnhof. Na enkele jaren zoeken naar een geschikt lokaal kwamen we terecht op een zolder van Den Bril. Dit lokaal moest toen volledig ingericht worden. Er kon toen een redelijke baan permanent opgesteld worden. Toen er beslist werd om de daken van de Bril te renoveren, omwille van veiligheid en historisch uitzicht, dienden wij op zoek te gaan naar een nieuw lokaal. Deze renovatie zou inhouden dat het lokaal lange tijd niet meer beschikbaar zou zijn. Het lokaal zou ook aanzienlijk kleiner worden zodat de opstelde banen moesten verdwijnen. Wij moesten dus op zoek naar een nieuwe locatie.  De zoektocht naar een nieuw lokaal heeft toch wel enkele jaren geduurd tot er in Koningshooikt een oud Chiro lokaal werd gevonden dat al enige tijd leegstond”, zegt  Eddy Vermeulen van LMS De Geit.

Het nieuwe lokaal
“Het nieuwe lokaal is na een achttal maanden verbouwen eindelijk klaar. Met een lengte van bijna dertig meter is er een ruime plaats om alle banen mooi ten toon te stellen. Vooral de paradebaan van “Lierstatie jaren'50” met de toenmalige tramremise, komt nu mooi tot zijn recht. Buiten is er eveneens een groot grasveld waar de mogelijkheid bestaat om een permanente LGB tuinbaan op te stellen.”

Nieuwe openingsuren
“Het geeft ook de mogelijkheid om meerdere openingsuren te houden. Zo zal het lokaal geopend worden op dinsdag van 13u tot 23u, vrijdag vanaf 19u en één zondag per maand vanaf 13u. Opendeurdagen 6 en 7 juni 2020. “
Meer informatie: info@liersemodelspoorwegen.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet