Stad roept inwoners op om deel te nemen aan Tournée Minérale 

Fotoreportage...

Lier: In het kader van Tournée Minerale organiseren de dienstencentra workshops ‘Alcoholvrije cocktails’ maken. In het WZC Paradijs gebeurde dit onder leiding Estel Hendrickx. Samen met de bewoners werden een viertal moctails gemaakt. Ook burgemeester Frank Boogaerts en schepen Annemie Goris waren hierbij present.

Tournée Minerale: februari zonder alcohol

De DrugLijn en Stichting tegen Kanker hebben opnieuw de handen in elkaar geslagen voor de sensibiliseringscampagne Tournée Minérale. Die roept iedereen op om in februari alcohol een maand lang af te zweren. Daar zijn goede redenen voor: alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Door, voor het eerst of opnieuw, mee te doen met de campagne krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Heel wat deelnemers voelen zich dan ook beter in hun vel.

Burgemeester Frank Boogaerts doet een warme oproep om deel te nemen aan de actie: “Voor de tweede maal promoot de stad tournée minérale. Het was verleden jaar een groot succes en dat moet het dit jaar ook worden. Het is goed voor de gezondheid, je voelt je er beter en fitter door, het verhoogt de verkeersveiligheid aanzienlijk. Waarom zou je niet deelnemen?”,  zo vraagt de burgemeester zich af. “Stad, OCMW en Lokale Politie Lier geven zelf het goede voorbeeld en sporen ook dit jaar, als gezamenlijk team, hun personeelsleden aan om deel te nemen aan Tournée Minérale en om dus tijdens de maand februari geen alcohol te drinken”, zegt Jan Gabriëls van de dienst preventie. “Als schepen van welzijn vind ik het belangrijk dat de mensen met deze actie bewust gemaakt worden van hun alcohol gebruik en de nadelige gevolgen hiervan”, zegt schepen Annemie Goris.

Ga ook mee de uitdaging aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. Zo ervaar je wat ‘een maand zonder’ met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij. Meer info en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be.

Alcoholvrije cocktails maken in de dienstencentra
In de dienstencentra kan je tijdens de maand februari deelnemen aan een workshop alcoholvrije cocktails maken. Ook feesten hoeft immers niet altijd met alcohol. Een mocktail is lekker, feestelijk en je blijft er fris bij. Tijdens de workshop in de dienstencentra leer je een lekkere alcoholvrije cocktail te maken met fruitsappen, thee, verse kruiden en andere smaakmakers. In het WZC Paradijs werden een viertal moctails gemaakt waaronder Pina Colada en Mojito. (MSL/foto’s MSL)

Meer info: www.lier.be/Leven/Dienstencentrum .
 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet