Restaurant Het Land dooft het fornuis

Berlaar: Op 17 oktober 2020 sluit restaurant Het Land in Berlaar. Chef Steven Bes en zijn vrouw Mira Demeerleer hebben het restaurant de voorbije jaren met passie en vakkennis uitgebouwd tot een begrip in de culinaire wereld. Ze stoppen duidelijk op een hoogtepunt: met een Michelinster en met een score van 16/20 en drie koksmutsen in de gids van Gault&Millau.

Chef Steven Bes zet bij dit afscheid het woord ‘dankjewel’ bovenaan het menu. “Een welgemeende dankjewel aan iedereen die deel uitmaakte van ons team, aan onze leveranciers en de vele, fijne klanten die we al die jaren culinair mochten verwennen. En ik wil zeker ook de verantwoordelijken van Michelin en Gault&Millau uitdrukkelijk bedanken. Hun hoge eisen waren voor ons een motivatie om dagelijks het allerbeste uit onszelf en ons team te halen.”
De beslissing om het fornuis defintief te doven is weloverwogen en voelt volgens Mira Demeerleer juist aan. “We hebben onze zaak de voorbije 26 jaar met veel liefde opgebouwd en zijn er in geslaagd om van Het Land in Berlaar een culinair begrip te maken waar het prettig thuiskomen is en waar onze gasten zonder drukte en heisa genieten van lekkere en eerlijke gerechten. Zo willen we ook stoppen: een stijlvol punt zetten achter ons verhaal zonder ook maar één moment in te boeten op wat al die jaren onze prioriteit is geweest: kwaliteit.”

Goede timing
Steven Bes en Mira Demeerleer zijn in 1994 in de Lierse Begijnhofstraat gestart onder de naam Het land van Belofte. In 2004 verhuisden ze naar Berlaar om daar Het Land te openen. Volgens Mira Demeerleer is het mooi om te stoppen op een hoogtepunt. “De voorbije jaren ervaarden wij immers dat onze passie voor Het Land bijzonder veel vergt van een mens. Het is een toewijding die je - vaak letterlijk- dag en nacht in de ban houdt. We willen niet wachten tot die toewijding ons ontglipt. Een goede timing is cruciaal in de keuken en dus ook om ze te sluiten.” 
Het voltallige team van Het Land wil nog de allermooiste kers op een fantastische taart plaatsen. Chef Steven Bes: “We gaan de volgende maanden hard werken om topkwaliteit te blijven serveren. Samen met onze klanten willen we er nog een onvergetelijk feest van maken om dan alles even te laten bezinken. We zijn nog jong, zitten boordevol ideeën en zien nog veel kansen om onszelf professioneel verder te ontwikkelen. We hebben tijdens dit avontuur heel veel geleerd. Niet alleen zakelijk en culinair, maar ook hoe je een duurzame relatie opbouwt met klanten, leveranciers, teamleden en met de buitenwereld. Het zijn troeven die we in ons volgend professioneel leven beslist en met veel overtuiging zullen uitspelen.”
(MSL/foto’s Het Land)
Info: www.hetland.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet