Vernieuwing Kardinaal Cardijnplein in Berlaar-Heikant gaat laatste fase in

Berlaar: Burgemeester Walter Horemans en schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx plaatsten de symbolische eerste kassei van het vernieuwde Kardinaal Cardijnplein in Berlaar-Heikant. De heraanleg gaat daarmee de laatste fase in. Tegen de zomer moeten de werken op het plein klaar zijn.

Berlaar maakt al ruime tijd werk van de opwaardering van Berlaar-Heikant. Zo werd enkele jaren geleden de gemeentelijke basisschool vernieuwd, werd de Sint-Rumolduskerk onder handen genomen, komt er een sociaal woonproject aan klooster Maricolen en steekt het bestuur ook de pastorij en het park achter de kerk in het nieuw.

Na werken in de Melkouwensteenweg en de Heideroosstraat wordt er sinds januari gewerkt op het Kardinaal Cardijnplein. Daar wordt vanaf nu het wegdek vernieuwd, door de oude kasseien af te zagen en te hergebruiken. Het plein krijgt zo een moderne, frisse uitstraling.

“Het Kardinaal Cardijnplein moet voortaan een drempelvrij plein zijn”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx. “Als ontmoetingsplaats in het dorp willen we dat Heikant er kan leven en beleven. Bij de vernieuwing integreerden we daarom enkele groene elementen en plaatsten we een aantal zitmogelijkheden. De enige voorwaarde was dat die geen belemmering mochten vormen voor de kermiskramen tijdens Heikermis.”

Parkeren blijft mogelijk op het vernieuwde plein, maar bij de herinrichting zijn wel 14 parkeerplaatsen gesneuveld. “We hebben een nieuwe parkeerstrook voorzien in de Melkouwensteenweg, op wandelafstand van het plein. Op het plein zelf blijven verder 41 parkeerplaatsen beschikbaar. Aan één van die plaatsen werd ook een laadpaal voor elektrische voertuigen geplaatst.”

Als de werken vlot kunnen blijven verlopen, moet het vernieuwde plein tegen juni klaar zijn.
(MSL/foto’s gemeente Berlaar)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet