Vrijwilligers Rode Kruis in de bloemetjes

Berlaar: Het gemeentebestuur van Berlaar zette de vrijwilligers van Rode Kruis Berlaar in de bloemetjes. Tevens werd de zeventig aanwezigen een receptie en nadien een kleine attentie aangeboeden.

“Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de samenleving”, benadrukt burgemeester Walter Horemans. “Het Rode Kruis maakt hulpverlening toegankelijker en draagt zorg voor de kwetsbaren in onze maatschappij. Het geeft ons bovendien een veilig gevoel dat we steeds op Rode Kruis Berlaar kunnen rekenen.”

Tijdens zijn gelegenheidstoespraak onderstreepte de burgemeester het belang van het Rode Kruis en de vrijwillige bloedgevers.
“Elke Vlaming heeft immers 70% kans ooit een bloedproduct nodig te hebben, terwijl maar 3% van de Vlamingen bloed donor is. Met de campagne ‘Ons dorp geeft’ wil het Rode Kruis het aantal donoren in Vlaanderen optrekken van 3 naar 4 procent. Dat wil zeggen dat de organisatie het donorenbestand van 2019, met 171.429 donoren, moet uitbreiden naar 214.286 donoren. En dus zoekt het Rode Kruis welgeteld 42.857 extra donoren. Dat kunnen mensen zijn die voor het eerst bloed geven, of donoren die in een (ver) verleden al eens bloed, plasma of plaatjes gaven.”
“Waarom de uitbreiding? Natuurlijk in de eerste plaats om de bloedvoorraad op peil te kunnen houden. Omdat er altijd donoren wegvallen, door ouderdom, ziekte of bijvoorbeeld een verhuis naar het buitenland. De extra donoren zijn broodnodig om mensen die erg ziek zijn of ernstig gewond geraakten te kunnen helpen met bloed, plasma of bloedplaatjes.” (MSL/foto gemeente Berlaar)

Alle bloedinzamelingen in 2020 in Berlaar gaan door in GBS Heikant.
Hieronder een overzicht van alle data in 2020:

18/02/20 – Bloedinzameling Berlaar Heikant
24/02/20 – Bloedinzameling Berlaar-Heikant
11/05/20 – Bloedinzameling Berlaar Heikant
19/05/20 – Bloedinzameling Berlaar-Heikant
04/08/20 – Bloedinzameling Berlaar Heikant
10/08/20 – Bloedinzameling Berlaar-Heikant
24/11/20 – Bloedinzameling Berlaar Heikant
30/11/20 – Bloedinzameling Berlaar-Heikant

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet