Nieuwjaarsreceptie SP.a Lier-Koningshooikt  in de Wezenkapel van Begijnhof

Fotoreportage...

Lier:  De Nieuwjaarsreceptie van SP.a lier-Koningshooikt ging door in de Wezenkapel van het Lierse Begijnhof. Als gastspreker was er niemand minder dan de nieuwe nationaal voorzitter Conner Rousseau. Onder de aanwezigen ook Caroline Gennez die onlangs stopte met de lokale politiek in Mechelen. Ze is nog wel actief in het Vlaams Parlement.

Voorzitter Philippe Iglesias verwelkomde de aanwezigen. Hij blikte even terug op een niet zo schitterend 2019. “Het was een woelig jaar was voor onze partij. Zowel lokaal als nationaal. Lokaal hebben we niet de gehoopte resultaten gehaald en dit heeft zich dan nationaal helaas ook doorgetrokken.”
“2020 wordt voor sp.a Lier Koningshooikt het jaar van de focus. De focus op drie elementen: de focus op inhoud, de focus op onze leden en de focus op solidariteit. Inhoud, omdat we moeten kijken waar we nodig zijn, want laat ik duidelijk zijn kameraden. socialisten zijn nodig zeker in deze prachtige stad Lier. Onze leden, omdat kameraden onze leden de hoeksteen zijn van onze beweging. Zonder voeding van onderuit komen we niet vooruit. En solidariteit, omdat dat opnieuw het centrum van de politiek moet zijn. Om elkaar geven en zorgen dat iedereen erop vooruit gaat.”

Nationaal voorzitter Conner Rousseau sprak zijn toehoorders over veiligheid en solidariteit, een minimum pensioen 1.500 euro voor iedereen en over het klimaat.
“Na een moeilijke tijd staan wij er terug. 2020 wordt voor ons het jaar van de solidariteit. Wij zijn er van overtuigd dat wij alleen met solidariteit de nieuwe uitdagingen kunnen vast pakken en oplossingen kunnen aanreiken. Solidariteit als het gaat over sociale zekerheid. Wij strijden voor het behoud en de versterking van de sociale zekerheid. Als we de mensen willen terughalen van de extremen en ze echte oplossingen willen aanbieden kan dit alleen maar met solidariteit.
Iedereen moet bijdragen volgens zijn draagkracht en krijgen naar zijn noden.
Ook wat het klimaat betreft moeten wij solidair zijn. Niet alleen de kleine man moet opdraaien voor het probleem.”

Na de toespraken genoten de aanwezigen nog van een hapje en een drankje en een kameraadschappelijke babbel. (SDW/foto’s SDW)

 

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet