FEGO stelt foto’s van leden tentoon

Fotoreportage...

Lier: In het Vleeshuis stelde fotoclub FEGO voor het zevende jaar op rij foto’s van zijn leden tentoon.
Na een korte toespraak van voorzitter Etienne Donckers mocht schepen Rik Verwaest de tentoonstelling openen.
“2019 kende voor Fego een woelig begin, maar een fantastisch einde. We hebben bewezen dat je met de juiste inzet prachtige dingen kan doen.
Fego is een atypische club. In onze club hebben wij mensen van alle leeftijden. In sommige clubs moet je grijs haar hebben of geen om lid te zijn. Wij hebben ook veel vrouwen in onze rangen. Wij zijn goed bezig, wij hebben aan verschillende wedstrijden deelgenomen en verschillende bekroningen gekregen. Voor het tweede jaar op rij kregen wij ook de gouden medaille in Trierenberg, Oostenrijk als club met de beste digitale foto’s”, zegt voorzitter Etienne Donkers.

“Phidias († ca 432vc), een van de grootste Griekse beeldhouwers van zijn tijd, maakte ooit een beeld dat hij zelf toen het klaar was stuk sloeg. Op de vraag waarom zei hij: ‘Dit beeld was volmaakt, als ik dat getoond zou hebben, zou ik nog nooit iets beter hebben kunnen maken.’ De uitdaging voor iedere kunstenaar is om iets te creëren dat quasi volmaakt is om daarna nog iets te maken dat nog beter is. De diversiteit  en kwaliteit die hier getoond wordt is ongezien. Wellicht is de volmaaktheid nooit te bereiken, maar jullie zitten er toch al aardig dichtbij”, zei schepen Rik Verwaest in zijn openingstoespraak.

Daarna volgde nog een uitgebreide receptie.

“Op zaterdag 25 januari 2020 is er nog een nocturne. De tentoonstelling is dan open tot 22.00uur. Gelijktijdig organiseren wij een avondwandeling. Lier bij avond heeft immers veel moois te bieden. Vertrek aan het Vleeshuis om 18,90 en 20 uur. De wandeling is gratis, inschrijving is verplicht via fotofegolier@gmail.com”, geeft de voorzitter nog mee. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Website: www.foto-fego.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet