Sociaal Restaurant krijgt nieuwe locatie

Fotoreportage...

Lier: Tijdens een druk bijgewoond nieuwjaarsdiner in de parochiezaal van OLV Onbevlekt aan de Mechelsesteenweg maakte Annemie Goris bekend dat het sociaal restaurant dit jaar nog gaat verhuizen naar het Karthuizershof. Het sociaal restaurant is nu gevestigd in Den Hof aan de Maasfortbaan.

“Als schepen van welzijn en sociale zaken kan ik jullie toch wel goed nieuws brengen. Dit jaar zal de sociale kruidenier en het sociaal restaurant hun werking kunnen verder zetten op een andere locatie met een nieuwe keuken in een gezellig restaurant. De goede samenwerking tussen stad/ocmw en de organisatie "goed gevoel" wordt uiteraard op dezelfde manier verder gezet. De stad en OCMW Lier investeren in de renovatie van het Karthuizershof . Op 1 maart start men reeds met de infrastructuurwerken.
We vinden het als stadsbestuur belangrijk dat iedereen kan genieten van gezonde en betaalbare voeding in combinatie met mogelijkheden tot ontmoeting om de eenzaamheid te doorbreken”, zegt Annemie Goris, schepen voor welzijn en sociale zaken.

De verhuis zal vermoedelijk plaats vinden in augustus – september 2020. De stad heeft een huurcontract voor minimum negen jaar dat nadien nog kan verlengd  worden.
Ook de sociale kruidenier verhuist mee en zal een plaats vinden op het podium van de huidige zaal.
Wat er gaat gebeuren met de ‘oude’ gebouwen aan de Maasfortbaan is voorlopig nog onduidelijk.

Na de toespraak genoten de gasten van een uitgebreid nieuwjaars diner. Soep, orloffgebraad, konijn met pruimen, zalm met kruidenkorst, erwten met wortelen, spuitjes met spek, kroketten en diverse koude groenten stonden op het menu. Als dessert was chocomousse, vers fruit zoals kiwi, baby ananas en appelsienen, voorzien. Dit alles aan de zeer democratische prijs van tien euro.
Na het diner was nog een talentenshow “Lier Got Talent” voorzien. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet