Alle zomerfestiviteiten in Lier afgelast tot eind augustus

Lier 28 april 2020: Op het ganse grondgebied van Lier zijn alle openbare evenementen van de stad Lier en alle organisaties waarvoor Lier een toestemming moet geven, tot einde augustus afgelast.

Burgemeester Frank Boogaerts op maandag 27 april via Twitter: “Zojuist nam het schepencollege enkele belangrijke beslissingen: de Stad zal aan alle inwoners van Lier en Koningshooikt boven de twaalf jaar een wasbaar en herbruikbaar mondmasker aan huis bezorgen. Tweede beslissing: alle eigen evenementen en deze van derden waarvoor de Stad een toelating moet geven tot einde augustus zijn afgelast. Helaas maar corona maakt een andere beslissing onmogelijk!”
Deze beslissing houdt in dat de bloemenmarkt, LierFeest, Lier Centraal en alle wijkkermissen, groot of klein, niet zullen doorgaan. Ook de Mariale Kinderprocessie op het Begijnhof wordt afgelast.

Kerselaer kermis
Marc Op de Beeck: “Het is spijtig, maar het was voorspelbaar. Voor ons is het een organisatorische ramp. Al onze artiesten waren geboekt. Het probleem zal zijn onze voorschotten recupereren. Voor de rommelmarkt waren er al 150 inschrijvingen. Wij hopen op enige kompensatie van de stad nu het budget van Lier Centraal toch vrijkomt.”

Donk Feesten
Bij Filip ’T Seyen, Donk Feesten, horen wij ongeveer hetzelfde: “Al onze voorbereidingen waren klaar. Het programma lag vast, alle voorschotten waren betaald. Wij gaan nu voor alles een oplossing moeten zoeken.”

Lisp Kermis
“Wij hadden de bui zien hangen. Er zijn dan ook nog geen artiesten vastgelegd. We sturen nog enige informatie via onze Faceboek pagina”, zegt Rik Pets.

Hulstse Pallieters
Robin Baeten: “Dit was te verwachten. Wij hadden ons er al op voorbereid. Er zijn weinig kosten gemaakt, gezien wij met lokaal talent werken. Afspraak 2021 in onze tent.”

Paterkeskermis
Ester Raeymaekers: “Wij hadden dit verwacht. Wij werken vooral met lokale artiesten die we later kunnen vastleggen. Op naar de 2021 editie.”

Lier Feest
Thomas Renders, via twitter: “Het schepencollege heeft vandaag beslist dat alle evenementen onder vergunning worden afgelast tot 31/8. Helaas dus geen Lier Feest... Hopelijk zien we jullie volgend jaar terug voor de quiz, de avondmarkt, Pallieter in het Park, Bal Populaire, De kinderfuif, het Guco Felix tornooi, Toeten en Blazen, Reuzen zonder grenzen, de stoomtreintjes.... Vanwege het Lier Feest team: Hou het gezond, hou het veilig en weldra feesten we weer samen.”

Lier Centraal
Het grote stadsfestival Lier Centraal gaat ook niet door. “We hadden dit al langzaam zien aankomen. We staan allemaal voor hetzelfde probleem, we moeten verder en zullen dit wel overleven. Uiteindelijk telt er nu maar een ding en dat is de gezondheid van de mensen. Voorzeker komt er volgend jaar een nieuwe editie”, stelt een altijd positie Kristel Van Loon. (MSL/Foto’s archief MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet