Walter Grootaers neemt afscheid van de lokale politiek

Lier, 6 oktober 2020: Na 26 jaar actief te zijn geweest in de Lierse gemeentepolitiek als raadslid waarvan 14 jaar als schepen acht Walter Grootaers de tijd gekomen om een punt te zetten achter zijn carrière als lokaal politicus.
"Op het einde van dit jaar bied ik mijn ontslag aan als schepen en gemeenteraadslid. Ik heb beide mandaten altijd met heel veel plezier en overgave uitgeoefend en het een hele eer gevonden deze prachtige stad en zijn inwoners zoveel jaar te hebben mogen en kunnen dienen. Eind december geef ik met vertrouwen de fakkel door aan mijn partijgenoot en raadslid Thierry Suetens, die mijn bevoegdheden zal overnemen. Thierry wens ik veel succes en heel veel energie bij de uitoefening van dit boeiende ambt dicht bij de burger”, deelt Walter Grootaers mee.

“Zelf heb ik onder heel wat projecten mee mijn schouders kunnen zetten. Daarbij denk ik met voldoening terug aan de oprichting van het autonoom gemeentebedrijf SOLag, waardoor de bouw van o.a. het subtropisch zwemparadijs "De Waterperels" kon gerealiseerd worden dat in de zomer van 2006 zijn deuren opende, de verbouwingen aan en de verhuis van de stads-en OCMW-diensten naar het Dungelhoeffcomplex. In 2013 kon het personeel zijn intrek nemen op de vernieuwde site. Samen met de ambtenaren van de dienst Ruimte hebben we het project Landschapspark Pallieterland opgestart. Waar we nu toch al een speelbos voor de jeugd hebben gecreëerd, waar ruimte voorbehouden wordt voor de tuinier liefhebbers onder onze inwoners en na Beatrijs een tweede hondenuitioopweide zal ingericht worden”, voegt Grootaers er nog aan toe.

“Ik ga mij bezighouden met De Kreuners want wij hebben nog wel wat optredens. Verder heb ik nog heel wat ideeën en nog enige projecten die gezien covid-19 uitgesteld zijn”, besluit Grootaers. (MSL/foto’s MSL)