Griezelen met de Schaepshoofden aan het Spui.

Lier, 31 oktober 2020: De Schaepshoofden geven niet op. Geesten en spoken begroeten de wandelaars bij hun doortocht in het Spui. “Nu ons jaarlijks Halloween evenement ook door Corona geveld is hebben wij gezocht naar een waardig alternatief”, zegt Marc Stubbe, voorzitter van de Schaepshoofden. De Schaepshoofden zouden de Schaepshoofden niet zijn moesten ze geen oplossing vinden.

“Tussen de balken van het Spui vonden wij enige huisspoken bereid om toch naar buiten te komen. Ook de binnenspoken wuiven de voorbijgangers toe. Rond Halloween vieren ze feest in het Spui. Dat kan je bij valavond duidelijk merken aan de spooky verlichting”, gaat Stubbe verder. 
“We hebben wel enige moeite moeten doen daar Spooky, de vakbond van spoken en geesten, vreesde voor de gezondheid van hun leden”, verduidelijkt Marc Stubbe.
“Toch moeten wij heel voorzichtig zijn in deze Corona tijden. We hebben onze leden aangespoord om zoveel mogelijk van thuis te werken maar dit is niet altijd mogelijk. Voor deze speciale aangelegenheid, namelijk een van onze spookachtige hoogdagen, hebben wij een uitzondering gemaakt en enige ledenbereid gevonden om aan dit schitterend initiatief deel te nemen”, klinkt het bij de geestige vakbond.  

Corona is uiterst gevaarlijk.

“Als Schaepshoofden doen wij een dringende oproep naar alle stadsgenoten en aan de rest van het land om de Corona maatregelen strikt op te volgen. Hou afstand, draag een mondmasker, maak en gezonde wandeling en blijf voor de rest zoveel mogelijk in uw kot. Wij zijn ervan overtuigd dat niemand graag samen met de huis spoken tussen de balken van het spuiten terechtkomt. Hou u strikt aan de recentste maatregelen. Zo kunnen wij nadien samen volop van het leven en van de activiteiten in en rond het Spui genieten.” (MSL/foto’s MSL)