Nieuwe reus Gummarus danst met Grimara

Fotoreportage...

Lier, 3 oktober 2020: In de Jezuïetenkerk stelden De Gezellen van ’t Groot Volk, in aanwezigheid van de ganse reuzenfamilie, de nieuwe reus Gummarus voor. Ook Grimara, de boze vrouw van Gummarus, volgde van op de eerste rij.

De voorstellingsshow werd gepresenteerd door de poppen Wardje en ‘Mijnheer’ Goliath bijgestaan door Ann Pira en Lucas Van den Eynde. Professor doctor emeritus Eric Aerts gaf de historisch duiding. Pastoor-deken Jan Verheyen belichtte het kerkelijk aspect.
Na de onthulling ‘doopte’ Jan Verheyen de nieuwkomer, burgemeester Frank Boogaerts las de geboorteacte voor. Op de tonen van de Harmonie danste Gummarus met zijn ‘boos wijf’.
Tot slot van de plechtigheid schonken de Gezellen van ’t Groot Volk de reus aan De broederschap van Sint Gummarus. Jos Van Rompay, voorzitter van De Broederschap aanvaardde en dankte voor de mooie reus.
Deze prachtige aanwinst werd volledig gesponsord door Johan Hendrickx van de gelijknamige bakkerij in de Antwerpsestraat.
De plechtige intrede werd afgesloten met de gebruikelijke en coronaproof babyborrel.
Na de feestelijkheden trok reus Gummarus zich terug in de Sint-Gummaruskerk, waar hij zich gaat voorbereiden op zijn hoogdag op zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020. (MSL-SDW/foto’s MSL-SDW)