Julia Van Hool krijgt elektrische relaxzetel

Fotoreportage...

Lier, 2 oktober 2020: Julia Van Hool is met haar 111 jaar de oudste Belg in leven. Ze kreeg van de firma J&A uit Lier een relaxzetel aangeboden.
“Ik ben heel tevreden met deze zetel. Ik heb nog nooit zo goed gezeten”, zei Julia toen ze voor de eerste maal in haar zetel plaats nam.
“Toen wij het nieuws vernamen dat Julia de oudste Belg in laven is besloten wij om deze kranige dame een geschenk aan te bieden. Op die leeftijd heb je dat zeker verdiend”, zeggen Johan en Andy De Bock. “We besloten om een van de top relaxzetels uit onze collectie aan te bieden. Het betreft het type Framastyl, een elektrische zetel op houten onderstel De ganse zetel, behalve de motor en de metalen onderdelen, maken wij zelf”, verduidelijkt Johan.
Julia mocht zelf de kleur van de zetel kiezen

J&A
Johan en Andy De Bock runnen een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de fabricatie van ergonomische zetels. “Wij doen al meer dan 24 jaar aan ergonomie op maat, en eigenlijk nog iets langer”, klink het bij de twee broers, “Onze ouders hebben dit bedrijf in de jaren 70 als opgestart als onderaannemer van grotere bedrijven. Na de overname in de jaren negentig hebben we onze pijlen kunnen richten op de particuliere markt. Wij maken unieke stukken. Er zijn lange mensen en korte mensen. En de bekleding wordt volledig volgens de wensen van de klant aangebracht. Alle stoffen, kleuren en patronen zijn mogelijk. De klanten kunnen zelf kiezen uit stalen. Het mechanisme zelf bestaat uit courante stukken. Alle onderdelen – behalve de bekleding natuurlijk - bestaan uit stevig metaal (geen aluminium). Wij staan ook onmiddellijk klaar voor een nazicht of een mankement.
In 2019 kregen ze nog het HIB label (Handmade In Belgium) (MSL/foto’s MSL-SDW)