Lierse stadhuis kleurt goud in de strijd tegen kanker 

 

Lier, 29 september 2020: Van dinsdag 29 september tot zondag 4 oktober kleurt het Lierse stadhuis goud. In september wordt wereldwijd erkenning gevraagd voor kinderen en jongeren die tegen kanker vechten. De aandacht gaat ook naar hun families, zorgverleners en verzorgers, wetenschappers die zich dagelijks voor hen inzetten.

“Ook onze stad steunt de ‘shine gold’-actie, een initiatief van de Europese vereniging van Pediatrische Oncologie (SIOP-EUROPE) samen met de CCI-EUROPE (EU Oudervereniging) & PanCare (netwerk voor de zorg van overlevenden na kinderkanker). Wij willen de strijd tegen kinder- en jeugdkanker onder de aandacht brengen. Als het verdict komt dat je kind kanker heeft stort de wereld van een ganse familie in. De benefiet voor Tristan ligt nog vers in ons geheugen. Ook het trieste verhaal van Adea zijn we nog niet vergeten”, zegt schepen voor welzijn Annemie Goris.

“In Europa krijgen jaarlijks 35.000 kinderen de diagnose kanker. 6.000 kinderen sterven ook aan de gevolgen van de ziekte. Wij willen dit feit onder de aandacht brengen niet alleen in Lier maar in de ganse wereld. Daarom vragen wij om een belangrijk gebouw goud te laten kleuren. Lier is de derde stad in België die ingaat op deze vraag. Goud is een edelmetaal dat een grote waarde heeft. Dat zijn ook onze kinderen” zegt Samira Essiaf, CEO van SIOP Europ.

Tot slot overhandigden Agon, broer van de Adea die overleed aan kanker, en Tristan, waarbij kanker werd vastgesteld, het gouden lintje aan schepen Goris. (MSL-SDW/foto’s MSL-SDW)