Belpop Bonanza stelt “Vuil Water” voor - “As the bottle runs dry” geluid van Lier

Lier, 26 september 2020: Tijdens een talkshow van Belpop Bonanza, als seizoen opener van het Lier Cultuur Centrum, werd de nieuwe CD en vinyl “Vuil Water” voorgesteld waarop Lierse artiesten Lierse nummers coveren. Zo brengt bijvoorbeeld Ruben Block een nummer van Silver, DJ Wout doet F.O.D., Wim Punk van The Wolf Banes doet DE Kreuners en Walter Grootaars doet Wim Punk. De opnames werden gemaakt in de Lierse opnamestudio “The Dungeon”
De talkshow werd gemodereerd door Jan Deveau en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing).

Ivo Andries, schepenbevoegd voor cultuur, opende met een korte toespraak het Lierse cultuurseizoen. Hij verwees naar covid-19 dat roet in de culturele beleving gooide. “Met de verstelling van deze cd openen wij het cultuurseizoen, weliswaar met beperkende maatregelen.” 

Talkshow
Tijdens de talkshow kwamen verschillende praatgasten, die een belangrijke rol speelden in de Lierse muziekgeschiedenis, aan het woord. Als eerste gasten werden Bart Crocaerts van de Lierse opnamestudio The Dungeon en Walter Grootaars geïnterviewd. Daarna volgden nog DJ Wout Van Dessel en Ruben Block van Triggerfinger, Wim Punk en Tomas Uten van Rusty Spoon. Tot slot werden Walter Grootaars en Wim Punk betrokken bij de bekendmaking van de Lierse top tien.

Lierse top tien
Tijdens de afgelopen periode kon de Lierenaar zijn Lierse top drie kiezen uit een lijst van 112 nummers. Met een groot stemmenverschil werd “As the bottle runs dry” van The Wolf Banes het geluid van Lier. (MSL-SDW/foto’s MSL)

1. As the bottle runs dry - The Wolf Banes

2. Vuil Water - De Kreuners
3. Layla - De Kreuners
4. Strijdlied Lierse
5. Poolijs - Bart Peeters
6. Jefke - Della Bosiers
7. Netezonenlied - Mannenkoor De Netezonen
8. Schele Vanderlinden - The Strangers
9. Zwarte Tino - Paula Berger
10. Growing up - Unit 4