Goefferke verwelkomt nieuwe studenten

Lier, 21 september 2020: Op de eerste dag van het nieuwe academiejaar werden de nieuwe studenten verwelkomt op de campus Thomas More maar ook in de stad. Voor deze ontvangst werkte Thomas More samen met Stad Lier, het CC de Mol, het Jeugdhuis, het Ziekenhuis en studentenvereniging 't Goefferke.

In groepjes van vijf spelen ze een stadsspel waarbij ze langs de highlights van Lier passeren: Grote Markt, Stadspark, Begijnhof, Jeugdhuis, Ziekenhuis, ...
Ze gebruiken een app Actionbound, die hen de weg wijst en opdrachten geeft. Zo verzamelen ze punten, waarmee ze dan cinematickets kunnen winnen. Natuurlijk is het voor hen mooi meegenomen dat ze onderweg elkaar en de stad goed leren kennen.

Op drie locaties wacht er voor de studenten ook nog een extra belevenis.
- Aan de evenementenweide staat het Cultureel Centrum met hun theatercontainer. Hier krijgen de studenten meer uitleg over het CC en hun programmatie, alsook krijgen ze een teaser van een voorstelling te zien.
- Bij het jeugdhuis geven de mensen van de jeugddienst een DIY-workshop.
- Tot slot staat het ziekenhuis samen met studentenvereniging het Goefferke klaar met een rodeostier, cola & popcorn en een goodiebag

Alles verloopt corona-proof met mondmaskers op, alsook staat er op de drie locaties ontsmettingsgel en wordt alles na gebruik goed gereinigd. (MSL/foto’s MSL)