Lancering griezelwandeling “Sidderen en beven in Lier”

Lier, 30 oktober 2020: Visit Lier ontwikkelde een nieuwe wandeling op maat van kinderen. De wandeling is digitaal te vinden op de Erfgoedapp van Faro. Dankzij subsidies van Toerisme Provincie Antwerpen en Kempen wordt in de app voor meer beleving en interactie gezorgd.

“Deze wandeling is een perfecte wandeling voor deze tijd. Je kan de wandeling volledig op jezelf doen met de app in je eigen gezinsbubbel. Het is een wandeling op een kort traject. Er zijn geen vaste uren, je hebt niemand ander nodig. Als we de komende maanden toch kontakten moeten vermijden is dit een enorm goede wandeling om te doen met het gezin”, zegt schepen voor toerisme Rik Verwaest.

“Sidderen en beven in Lier” vertelt het verhaal van Anneke, een meisje van 14 jaar. Ze wordt onterecht als heks beschuldigd. Om Anneke van de brandstapel te redden, heeft ze hulp nodig van de kinderen. Door het uitvoeren van allerlei opdrachten, het bekijken van filmpjes en het luisteren naar spannende verhalen, verzamelen de kinderen ingrediënten voor een toverdrankje en woorden voor een toverspreuk. Deze moeten ze op het einde van de tocht uitspreken over de Grote Markt en dan gebeurt er iets bijzonders”, verduidelijkt de schepen.

Een leuk extraatje bij de app is het boekje, dat werd samengesteld met hulp van grafisch ontwerper Jef Vingerhoets. In het boekje staan extra verhalen die de kinderen helpen bij het zoeken van de toverdrank en toverspreuk. De app kan ook zonder boekje gebruikt worden, maar mét boekje is praktischer voor onder andere het noteren van de gevonden antwoorden.

Het downloaden van de Erfgoedapp is gratis. Het bijhorende boekje is vanaf 31 oktober te koop aan twee euro bij Visit Lier en in het Stadsmuseum. (MSL/foto’s MSL)