GrOOte zondag 2020 – covid 19 editie

Lier: 18 september 2020: Ten gevolge van de covid-19 pandemie en de daarmee samengaande maatregelen is de Ommegang van dit jaar verplaatst naar 2021.

“Toch zal GrOOte Zondag 2020 niet ongemerkt voorbijgaan. Een nieuwe reus doet die dag zijn Blijde Intrede in Lier. En niet zomaar een gewone reus. Maar wel Gummarus, patroonheilige van de stad Lier. De nieuwe reus is iconografisch en materiaal technisch van topkwaliteit. De onthulling, zegening en inschrijving in het Lierse bevolkingsregister zullen gebeuren in aanwezigheid van een beperkte kring van Lierenaars die zeer nauw betrokken zijn bij de creatie van de nieuwe reus. De coronamaatregelen verhinderen immers dat een groot publiek hiervan getuige kan zijn. Maar het event zal via de pers ongetwijfeld de nodige aandacht krijgen, en vanaf maandag 5 oktober ook online te bekijken zijn. De link naar het YouTube kanaal zal tijdig via www.gezellenvantgrootvolk.be kenbaar gemaakt worden”, legt Luk Ceulemans, voorzitter van de Gezellen van het Groot volk, uit.
“De Blijde Intrede is uitgewerkt als een ludiek evenement met enkele serieuzere accenten.
Medewerking wordt verleend door onder meer Lucas Van den Eynde, Ann Pira, prof. dr. em. Erik Aerts, pastoor-deken Jan Verheyen en de stadsharmonie Leo XIII”, voegt Ceulemans er nog aan toe.
(MSL/foto’s archief MSL-SDW)