Gratis klimaatboom of -struik bestellen


 
Lier, 18 september 2020: Nog tot eind september kan iedere Lierenaar en Hooiktenaar een gratis boom of struik bestellen. Je hebt de keuze tussen zes inheemse loofbomen, twee fruitbomen en drie struiken. De bomen en struiken kunnen op 28 november opgehaald worden in de stedelijke werkplaats ‘Schapenkot’, Plaslaar 44.

Een groene stad met zuivere longen. Daar zorgen bomen mee voor. Het bestuursakkoord was daarin ambitieus: tegen eind 2024 willen we 10.000 nieuwe bomen en struiken aanplanten in Lier en Koningshooikt. Ondertussen zijn we gestart om deze doelstelling te bereiken en zijn er, verspreid over de stad, al heel wat bomen aangeplant. Dit najaar volgen er nog. Ook Lierenaars en Hooiktenaars kunnen mee voor de vergroening van de stad zorgen door in hun tuin of op hun terras extra bomen en struiken aan te planten. De stad ondersteunt hen daarin. Elk gezin kan een gratis klimaatboom of -struik bestellen en die nog dit najaar planten.
  
Welke bomen kan men bestellen?
Er is keuze uit 6 inheemse loofbomen, 2 fruitbomen en 3 struiken.
Loofbomen (hoogstam): okkernoot, veldesdoorn, beuk, tamme kastanje, linde en berk
Fruitbomen (keuze uit hoog- of halfstam): appel (elstar) en peer (conference)
Struiken: hazelaar, hulst en wilde kamperfoelie
 
Meer info over de hoogte van de bomen, hun lievelingsplek in de tuin en andere kenmerken: www.lier.be (zoek op ‘klimaatbomen’).
 
Hoe bestellen?
Per adres mag één GRATIS boom of struik besteld worden. Dat kan via het online formulier op www.lier.be (zoek op ‘klimaatbomen’) tot uiterlijk 30 september. Lukt het niet om de bestelling online te doen, dan kan men telefonisch contact opnemen met tel. 03 8000 300 om de bestelling in orde te brengen. (MSL/foto archief MSL)