Trappen tegen grenzen

Fotoreportage...

Lier, 6 september 2020: Anneke Krols vertrok vanop het Paradeplein voor een fietstocht van veertien dagen. Anneke wil zich inzetten voor mensen die geconfronteerd worden met een psychische kwetsbaarheid en botsen tegen heel wat grenzen. Het doel is om te trappen tegen stigmatiserende financiële en sociale grenzen. Tevens wordt geld ingezameld dat Anneke zal schenken aan vzw Uilenspiegel, een organisatie die zich inzet voor mensen met een psychologische kwetsbaarheid.

Trappen tegen Grenzen is een initiatief dat werd bedacht door Anneke Krols. Vanaf 6 september 2020 fietst Anneke 14 dagen lang tegen de Belgische grens fietsen of 'trappen'. Zo doet ze bijna 2000km in totaal. Een aantal bekende gezichten zoals Rick de Leeuw, Jan Hautekiet, Dimitri Leue en Sven unik-id waren aanwezig bij de start en fietsten ook een eind mee.

Annemie Goris, schepen voor welzijn en sociale zaken verwelkomde iedereen op het Paradeplein. Ze onderstreepte het belang van geestelijke gezondheidszorg en de samenwerking van de stad met CGG De Pont. Na een kort woordje van Emergo, UilenSpiegel vzw en Te Gek!? vertrokken de deelnemers voor hun 14-daagse fietstocht.
Deze fietstocht zal in het teken staan van 14 verschillende thema’s. Anneke zal dagelijks een blog op sociale media bijhouden. Ze zal elke dag een nieuw thema, nieuwe ontmoetingen en organisaties in de aandacht plaatsen.
Je kan Anneke volgen via www.followmychallange.com/live/trappentegengrenzen.

Op zondag 20 september 2020 wordt Anneke verwacht op het Paradeplein. Vanaf 15 uur kunnen sympathisanten genieten van een muzikaal optreden van “De Kort”. Rond 16 uur zal Anneke aankomen op het Paradeplein. (MSL/foto’s MSL)