Julia Van Hool gevierd als oudst levende inwoner van België

Fotoreportage...

Lier 15 augustus 2020: Met haar 111 jaar is Julia van Hool sedert enkele weken de oudste inwoner van België. Speciaal op moederdag werd ze door de stad en door het woonzorg centrum Sint Jozef, waar ze verblijft, in de bloemen gezet. Nadien vertrok ze met een witte Cadillac Eldorado uit 1976 voor een rondritje door de stad. Tot slot ging het naar restaurant De Draaiboom waar ze van haar lievelingsgerecht paling in het groen ging genieten.
Burgemeester Frank Boogaerts wenste Julia een gelukkige moederdag. “Julia, ieder jaar wanneer wij tot hier kwamen om je verjaardag te vieren, hebben wij telkens een afspraak gemaakt. Wij hebben elk jaar gezegd: volgend jaar zijn wij hier terug! Zo kan je elk jaar een nieuwe nummerplaat op je wagen zetten met telkens een cijfertje meer. Dat is natuurlijk jouw verdienste. Je bent nu de oudste inwoner van Lier, van de provincie Antwerpen, van Vlaanderen en van België. Wij maken nu al de afspraak dat wij volgend jaar je 112 jaar komen vieren en even later de oudst levende Belg ooit.”
Julia, die kennelijk ontroerd was, antwoordde zonder dat ze een spiekbriefje nodig had. “Ik heb hier geen woorden voor. Ik ben heel gelukkig nu ik hier iedereen terug samen zie. Met goed en met mate te eten ben ik zo ver gekomen. Goed en gezond eten dat ik altijd zelf klaar maakte. Ik was tevreden wanneer mijn kinderen en mijn zaak maar had. Meer moest ik niet hebben. Daar ben ik altijd gelukkig mee geweest. Nu zie ik hier heel wat vrienden en dat doet mij heel wat. Ik heb geen pijn, ik ben gezond.  Daar heeft mijn dokter voor gezorgd. Die ken ik al van toen hij nog een kort broekske aan had.”
Na een korte receptie vertrok Julia in de witte Cadillac voor een ritje door Lier. Via de Maasfotbaan, waar Julia vroeger woonde, ging het richting restaurant Den Draaiboom voor ‘Paling in het Groen’. (MSL-SDW/foto’s MSL-SDW)