Sportcentrum Zevenbergen opent drie nieuwe padelterreinen

Fotoreportage...

Lier, 25 juli 2020: Het sportcentrum Zevenbergen aan de Antwerpsesteenweg opende drie nieuwe padelterreinen. Burgemeester Frank Boogaerts mocht het lintje doorknippen.

Padel is de snelst groeiende sport ter wereld. Het is een mengvorm tussen tennis en squash dat steeds in dubbel gespeeld wordt. Het is een sociale sport waar je je ten volle in kan uitleven. Ook voor absolute beginners is de sport enorm toegankelijk. Dit verklaart dan ook de snelle groei.

“Dit jaar bestaat onze club vijftig jaar. Gezien covid-19 en de maatregelen die genomen werden zal de viering volgend jaar doorgaan. In dit jubileumjaar ben ik natuurlijk fier met deze drie nieuwe terreinen. We zijn geëvolueerd van een tennisclub naar een sportcentrum. De toekomst ziet er rooskleurig uit. De uitbreiding met deze drie nieuwe padelterreinen is hier het mooiste voorbeeld van”, zegt voorzitter Marcel Taelman.

Stijn Wildiers, voorzitter van de raad van bestuur kondigde aan dat iedereen een terrein kan reserveren via de app van Tennis Vlaanderen. Je kan een terrein reserveren aan de democratische prijs van twintig euro per uur voor vier spelers.

Frederik Jaminet verantwoordelijke van de tennis- en padelschool ‘Progress’ kondigde een sessie ‘Start to Padel’ aan. De deelnemers worden in vijf lessen vertrouwd gemaakt met de regels en de basistechnieken van deze sport.

Burgemeester Frank Boogaerts noemde de aanlag van deze terreinen een goede investering die nieuwe mogelijkheden geeft aan de jeugd en aan iedere sporter. Tot slot deed de burgemeester nog een dringende oproep om, in het belang van iedereen, de corona maatregelen strikt te respecteren;

Het officiële gedeelte werd afgesloten met een demo wedstrijd padel. (MSL-SDW/foto’s MSL)

Meer info: www.zevenbergensport.be.