Graffiti onder de blauwe brug

Lier, 25 oktober 2020: Onder de ‘blauwe brug’ aan de Ouderijstraat opende schepen Rik Verwaest een graffiti-evenement ingericht door Peter Everaert, initiatiefnemer van Galerij Artisjok. De ‘blauwe brug’ is het viaduct voor fietsers en voetgangers onder de ring naast de Netedijken in de richting van het Hof van Lachenen. Op een van de zijwanden prijkt nu een prachtige afbeelding van Ruben Block van Triggerfinger.

“Zoals zovele Lierenaars kom ik hier regelmatig langs. Het heeft mij altijd gestoord dat hier niet altijd even mooie tags werden opgezet. Bij mij groeide het idee om de eigenaar van de brug te contacteren om te vragen dat wij hier met echte graffitikunstenaars iets mochten realiseren. Het viel vrij snel in goede aarde, ook bij de stad. Wij hebben één wand van de brug onder handen genomen met drie graffitikunstenaars. De andere wand is de eerste gedoogzone voor grafffers in Lier”, legt initiatiefnemer Peter Everaert uit.

“Een paar maanden geleden kwam Peter Everaert met het idee om de ‘blauwe brug’, die al jarenlang met diverse, soms niet al te mooie, tags was beschilderd, op te frissen. Er werd contact opgenomen met Wegen en Verkeer, de eigenaar van de brug. Ze waren vrij snel voor het idee gewonnen. Ook de stad zag er een opportuniteit in. Wij hebben de wanden eerst laten reinigen en wit schilderen. Wat de kunstenaars hier hebben gerealiseerd is van hoogstaand niveau. Ik ben ervan overtuigd dat wij een stukje Lier mooier gemaakt hebben. Bij ‘Schoon Lier’ denken wij dikwijls aan kunstenaars zoals Timmermans en Opsomer en aan de meanderende Nete. Maar Schoon Lier moet in 2020 ook open staan voor de kunst van 2020. Graffiti hoort hier zeker bij”, zegt schepen Rik Verwaest. (MSL/foto’s MSL)