Dag van de Jeugdbeweging in corona kleedje

Lier, 23 oktober 2020: Dit jaar werd de Dag van de Jeugdbeweging op de Grote Markt gevierd in een corona kleedje. De opening op de Grote Markt gebeude op een sportieve manier door enkele afgevaardigden van de jeugdraad en de jeugdverenigingen. Op het liedje ‘de ochtendgym’ van Samson en Gert zullen ze stretchen, springen en dansen. “De ochtendgym is ondertussen uitgegroeid tot een echte klassieker tijdens de Dag van de Jeugdbeweging, daarom dat we er dit jaar ook zeker aan vasthouden”, horen we bij de jeugdbeweging.

“De Dag van de Jeugdbeweging zag er tijdens dit coronajaar helemaal anders uit. Helaas geen jaarlijks ontbijt noch massaspelen, maar wel een nieuw concept. Op de Grote Markt werd een grote sjorringconstructie geplaatst met daarin 860 foto’s met de gezichten van leden van verschillende Lierse jeugdverenigingen. Zo kunnen onze jongeren er op hun grote feestdag toch virtueel bij zijn en tonen we aan iedereen die het wil zien wat een geweldig en bruisend jeugdverenigingsleven Lier rijk is.”  

Schepen Rik Verwaest, die zelf aanwezig was met zijn twee dochtertjes dankte de initiatiefnemers voor hun inzet. “Ongeveer duizend kinderen zijn aangesloten bij dertien erkende jeugdverenigingen. Het is belangrijk dat onze kinderen kunnen genieten van sport en spel zeker nu, in deze moeilijke tijden.”

Na de ochtendgymnastiek gingen de aanwezige leden van de verschillende jeugdbewegingen rond in de stad waar ze de jongeren die naar school gingen in uniform beloonden met Lierse Vlaaikens. (MSL/Foto’s MSL-SDW)