Toerisme Lier gaat opnieuw van start

Lier 25 juni 2020: De toeristische dienst ‘Visit Lier’ ontwaakt na een verblijf van ettelijke weken in de armen van Morpheus. Met de nieuwe start kwam er ook een sprankelend zomerprogramma met nieuwe edities van de succesvolle producten voor individuele bezoekers zoals de Proeftoer en Cycling Dinner. Het aanbod voor groepen werd aangepast volgens de coronarichtlijnen van Toerisme Vlaanderen.

Tijdens hun coronaslaap bracht Hermes hen een droom: “Je zal wakker worden met een nieuwe team coördinator en met een nieuwe communicatie coördinator.” Zo gebeurde het ook. (zie verder)

PROEFTOER
De proevertjestocht neemt je mee door de stad en op zoek naar heerlijke hapjes en drankjes. Zo combineer je de ontdekking van het Liers historisch erfgoed met zalig genieten van diverse smaken. Op wandelafstand van elkaar vind je negen deelnemende handelszaken waar lekkere proevertjes klaarstaan. Nieuwe partners voor deze derde editie zijn Rosario in de Eikelstraat en Bakkerij Hendrickx in de Antwerpsestraat. Proeftoer wordt voorgesteld in een handig boekje met negen ruilbonnen die je inwisselt voor: één stukje speciale kaas, één schapenkoppraline, één shot limoncello, één giant cookie, één puntzakje frieten, één pintje van de wisseltap, één Liers Vlaaike, één ijsje en twee schapenkoppenkoekjes. De bijgesloten stadsplattegrond wijst je de weg.  
De ruilbonnen blijven geldig tot 31 maart 2021. Het degusteren van al dat lekkers kan je prima spreiden over meerdere bezoeken aan Lier.

Proeftoer is te koop bij Visit Lier aan 9,95 euro.   www.visitlier.be/eten-drinken/proeftoer/proeftoer

CYCLING DINNER
Voor deze elfde editie tekent Visit Lier een nieuwe culinaire fietstocht uit naar Halle-Zoersel. Deze route neemt je mee door de groene regio van de Kempen langs waterlopen, bossen en de antitankgrachten. Fervente fietsers hebben de keuze tussen twee parcoursen, ook de tocht van vorig jaar naar Heist-op-den-Berg kan je dit jaar hernemen. Je krijgt een fietskaart mee en vouchers die je in de restaurants overhandigt.
Je start met een ontbijt op de Grote Markt. Daarna fiets je van gerecht naar gerecht. De soep, het hoofdgerecht en het dessert worden geserveerd op verschillende locaties tijdens de ontspannende verkenning van de regio.
Ook dit jaar zijn er prijzen te winnen. Los enkele vragen op of maak leuke foto’s tijdens je fietstocht.
De Cycling Dinner-fietstochten lopen tot 4 oktober:
Lier – Halle-Zoersel – Lier, 48 km, van woensdag tot zondag
Lier – Heist-op-den-Berg – Lier, 55 km, op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Omwille van de coronarichtlijnen wordt vooraf reserveren sterk aanbevolen. Het aantal deelnemers op zondag wordt momenteel ook beperkt tot 50 fietsers per route.
Prijs per persoon 35 euro/20 euro voor kinderen tot 10 jaar.
www.visitlier.be/doen/fietsen/cycling-dinner

AANPASSING GROEPSAANBOD 
Samen met de Lierse gidsenbond Argus werkte Visit Lier aan een veilig en aangepast groepsaanbod waarbij de coronarichtlijnen van Toerisme Vlaanderen worden toegepast en waar nodig bijgestuurd. Later dit jaar stellen we een fietstocht en een muzikale wandeling voor.

 

ZOMERWANDELINGEN
De Lierse gidsenvereniging Argus organiseert van 30 juni tot 30 augustus driemaal per week stadswandelingen onder de naam ‘En het zal zomeren in Lier’.
Deze korte wandelingen duren één uur en tonen de hoogtepunten in het historische centrum van Lier. Een smaakmaker voor de toeristen én Lierenaars.
De gidsbeurten gaan op drie vaste dagen per week en in meerdere talen door:
Dinsdag: Nederlands en Duits, zaterdag: Nederlands en Frans en zondag: Nederlands en Engels.
De wandelingen zijn te reserveren bij Visit Lier en kosten 5 euro per persoon.
Start om 14 uur aan de trappen van het stadhuis op de Grote Mark.

ZONDAGSWANDELINGEN
De thematische zondagswandelingen zullen opstarten vanaf september. Inschrijven bij Visit Lier.
20september fietstocht ‘Lier groeit’: Een rit door de straten, langs het water en in een stukje natuur aan de stadsrand. Op veertien stopplaatsen vertelt de gids verhalen over de stadsontwikkeling vroeger en nu.
11 oktober Street art-wandeling Lier Up: Ontdekt street art op kleurrijke muren in het centrum in dit project van Lierenaar Joachim.
15 november Lekker Lier: De gids begeleidt je naar een degustatie van Lierse bieren, jenevers of Vlaamse landwijnen uit Boechout. Daarna volg je de gids voor een korte stadswandeling, waarna je kan genieten van een 3-gangenmenu op restaurant.

POETISCHE WANDELING
Stadsmuseum Lier vraagt regelmatig aan een kunstenaar om een interpretatie te geven aan ‘Schoon Lier’. Na de fotoreeks van Herman van den Boom is het de beurt aan auteur Tom Marien en dichter-illustrator Lies van Gasse. Zij creëerden het groeigedicht ‘Het pad van de kat’, over verborgen groene Lierse parels, gezien door de ogen van een kat. De indrukken tijdens hun ontdekkingstochten brachten ze samen in een gedicht, verhalen en illustraties, die tussen juli en september in 5 episodes verschijnen. Je kan per episode een poster met de wandeling afhalen aan het museum . Wie de 5 posters verzamelt, krijgt op de achterzijde het volledige gedicht te lezen. Tegelijkertijd zet Lies van Gasse elke twee weken een deel van het gedicht op een museummuur. De evolutie kan je volgen op de website of social media van het stadsmuseum. www.stadsmuseumlier.be

Nieuwe team coördinator en communicatie coördinator bij Visit Lier
Sedert 16 maart is Daan Anthoni de nieuwe team coördinator bij VisitLier. Hij neemt het roer over van Lieve Lettany die met pensioen ging. Daan is afkomstig uit de regio Mortsel Boechout. Hij studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen de Universiteit Antwerpen. Gedurende dertien jaar werkte hij bij de Buck Agency, een reisorganisator, in Eke bij Gent. Daar was hij gespecialiseerd in cruises. “Mijn eerste werkervaring bij Visit Lier was spijtig genoeg de lockdown. Toch heb ik deze tijd nuttig kunnen gebruiken om mij in te werken”, zegt Daan.
Ineke Bockstael werd benoemd tot communicatie coördinator van Visit Lier. Ineke komt in de plaats van Catherine Cayman die dit jaar ook met pensioen vertrok. (MSL/foto’s MSL)