Dorpsraad brouwt bier en zoekt etiket

Koningshooikt, 21 juni 2020: In het kader van de geplande feestelijkheden in 2021 ter gelegenheid van 200 jaar Koningshooikt zal de Dorpsraad een echt Juts bier uitbrengen. Ze namen hiervoor een lokale brouwer onder de arm.
“Een heerlijk biertje moet voorzien worden van een uitnodigend etiket: mooi, artistiek, aantrekkelijk. Zo dachten we aan een ontwerpwedstrijd. Zo kwamen we uit bij Elke Cuypers, iemand die net iets meer weet over kunst dan wijzelf. Deze Lierse kunstenares bracht zelf al tal van mooie werken, deelt haar passie graag met anderen en tracht ze ook over te brengen op al wie zich artistiek wil uiten. We kennen haar als eigenares van huisgalerij en atelier ART-UUR in hartje Lier. Om onze ontwerpwedstijd mee op poten te zetten, artistiek verantwoord te maken, te beoordelen en nadien ook te exposeren met wat eruit voortkomt, is de Dorpsraad dan ook trots te kunnen samenwerken met ART-UUR én Elke”, zegt Dirk Frans, voorzitter van de dorpsraad.

“Op dinsdag 23 juni lanceerden we de open call ‘Message on a bottle’. Ook de expo na afloop van de wedstrijd zal deze naam meekrijgen. Iedereen vanaf 18 jaar met inspiratie én een creatief brein mag deelnemen. Inzenden kan tot en met 11 september 2020. Welke elementen moet het ontwerp zeker bevatten? Naast de naam van ons bier ‘Jutteneer’, willen we uiteraard ook een varken of varkenskop zien omdat Hooiktenaars (met trots) varkenskoppen worden genoemd en zijn. Eventueel mag ook ‘de pomp’, het dorpsgezicht op het Koningsplein, erin verwerkt worden, daar dit vroeger de bron was van de voormalige brouwerij”, voegt de voorzitter er nog aan toe.
Op 25 september 2020 om 19.30 uur worden de inzendingen tentoongesteld en de winnaar bekend gemaakt in galerij Art-uur. (MSL/foto MSL)

Meer informatie: dorpsraad@koningshooikt.be of Dirk Frans 0478 93 88 06