Lier zet zich in beweging tegen Parkinson

Lier 19 juli 2020: Op zaterdag 5 september wordt voor de derde keer ‘Parkinson of a bitch’ georganiseerd. Uitvalbasis zijn de scoutslokalen aan de Marnixdreef. Het wordt opnieuw een fiets -en wandelevenement dat fondsen wil inzamelen voor het parkinson-onderzoek van de Universiteit Antwerpen en voor de praktische ondersteuning van parkinson-patiënt en Lierenaar Maarten Renders.
 “Onze goede vriend Maarten ‘de Mettes’ Renders kampt al sinds zijn 29ste met deze vreselijke ziekte” vertelt initiatiefnemer Tom Claes. “Om hem en alle Parkinsonpatiënten een hart onder de riem te steken organiseren we deze ‘Parkinson of a bitch’. Een gezellige en sportieve familiedag waarop we ons met zijn allen in beweging zetten tegen de bitch die parkinson toch wel is.”
“Vorig jaar slaagden we erin om het onverhoopte succes van de eerste editie, 800 deelnemers, te evenaren” vult Thomas Renders aan. “Met de hulp van onze vele vrijwilligers en gulle sponsors konden we zo opnieuw €13.000 voor het goede doel bijeen brengen.”
Corona-veilig sporten voor het goede doel na een zomer zonder evenementen.
“Als alles gunstig blijft evolueren valt 5 september in het eerste weekend dat er geen verbod meer is op evenementen omwille van corona. We voorzien bewegwijzerde fietsroutes van 16, 26, 47, 66 en 91 km, waar je best op voorhand voor inschrijft” vervolgt parcoursverantwoordelijke Tom Gullentops. “De wandelroutes zijn 5 en 12 km lang. Zowel doorwinterde wielertoeristen als families met kinderen komen dus aan hun trekken. Deelnemers mogen starten tussen 8 en 14u, en er is randanimatie voor de kinderen. Wie het sporten liever overslaat en ineens aan de hapjes en de drankjes wil beginnen, is uiteraard ook van harte welkom.”
Peter van het hele gebeuren is acteur, presentator en comedian Adriaan Van den Hoof. “Ik ken de jongens al langer dan vandaag en neem dan ook met veel plezier het peterschap op mij. Hopelijk komt op 5 september heel Lier en ruime omgeving uit het corona-kot. Ook ik zal dan op mijn stalen ros te bewonderen zijn, inclusief spannend koerspakske!” (MSL/foto’s MSL)
Info en inschrijvingen op www.parkinsonofabitch.be
Giften aan ‘Parkin son of a bitch’ kunnen op: BE51 7350 4850 7462