Officiële opening sociaal restaurant en sociale kruidenier uitgesteld

Lier, 17 oktober 2020: De officiële opening van het sociaal restaurant ’t Hofke en de sociale kruidenier werden op het laatste ogenblik uitgesteld wegens de corona pandemie. “We hadden onze toespraken nog zo goed ingeoefend”, zegt Johan Deforche, voorzitter van de stuurgroep.

Het sociaal restaurant, vroeger in de gebouwen van het buurthuis Den Hof, verhuisde begin deze maand samen met de sociale kruidenier naar t’Karthuizershof in de Kartuizersvest. De stad huurt het gebouw van de socialistische mutualiteit voor tien jaar en stelt het ter beschikking van ’t Hofke.

Het ontstaan van het sociaal restaurant Kome Nete en de sociale kruidenier ’t Hofke zijn voortgevloeid uit de voedselbank “het Goed Gevoel” die in 1995 werd opgericht door Lena De Peuter. In 2009 nam de stad Lier dit initiatief over. In 2014 werden het sociaal restaurant en de sociale kruidenier een afdeling van Mivas vzw.

Sociaal restaurant ’t Hofke
“Gezien een beslissing van de nationale regering zijn wij, net zoals de cafés en restaurants , verplicht om voor minstens één maand te sluiten. Bij ons kan je ook terecht voor afhaalmaaltijden. Je kan van maandag tot vrijdag een maaltijd afhalen tussen 11 en 14u. De sociale kruidenier blijft wel open maar werkt op afspraak”, legt coördinator Sanne Van den Eynden uit. (MSL/foto’s MSL-SDW)