Centrumbons verlichten uitgaven inwoners en ondersteunen lokale middenstand

Lier, 10 juni 2020: Deze week ontvingen de Lierenaars en Hooiktenaars samen met het aanslagbiljet van de gemeentebelasting een centrumbon van 10 of 25 euro.
“Omdat we de inwoners extra willen ondersteunen, zit er bij elk aanslagbiljet een centrumbon. Een centrumbon van 25 euro voor gezinnen of een centrumbon van 10 euro voor alleenwonenden. In totaal investeren we zo 320.000 euro aan centrumbons in onze lokale middenstand en verlichten we je uitgaven. Met de centrumbon kan je vanaf 1 juli t/m 31 december 2020 terecht bij meer dan 140 Lierse handelaars. Van winkel, horecazaak tot supermarkt en marktkraam! Je vindt ze allemaal op www.shoppeninlier.be.”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.

Al bij de eerste federale coronamaatregelen besliste het stadsbestuur om een reeks steunmaatregelen te voorzien voor zijn inwoners, verenigingen, handelaars en bedrijven. Zo zorgden we er onder andere voor dat het verzenden van de algemene gemeentebelasting met twee maanden verlaat werd. Na ontvangst van het aanslagbiljet krijg je als inwoner nog eens twee maanden de tijd om de algemene gemeentebelasting te betalen.

Schenk je bon aan de Ruilwinkel
Schenk je de centrumbon liever weg aan iemand die het minder breed heeft? Dat kan! Je kan hem, via de Ruilwinkel, inzetten voor de strijd tegen kinderarmoede in Lier. De Ruilwinkel, een vrijwilligersinitiatief in de schoot van het Huis van het Kind, koopt met de bonnen school- en vrijetijdsartikelen voor kinderen in armoede. Wegschenken kan online via www.lier.be/schenkjecentrumbon of fysiek door de bon in de bus te steken bij het stadskantoor (Dungelhoeffsite, Paradeplein 2 bus 1). (MSL/foto MSL)