Buiten spelen in Lier kan weer in de speeltuintjes

Lier 28 mei 2020: In navolging van de heropening van de sportveldjes die verspreid zitten over heel Lier, kunnen ook de wijkspeeltuintjes en de speeltuin aan het stadspark opnieuw openen. De minipitches en de minigolf blijven voorlopig gesloten.

Wijkspeeltuintjes
De wijkspeeltuintjes, meestal gelegen net naast de sportveldjes, werden vandaag geopend. Spelen is voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar. Let wel, er mag alleen gespeeld worden met leden van het eigen gezin, de eigen ‘bubbel’ dus, of met maximum 2 andere personen. Sporten en spelen in groep is er nog steeds niet toegelaten. We vragen dan ook het nodige respect. Als je kinderen er al even aan het spelen zijn en ook anderen zouden graag even spelen, maak dan plaats voor elkaar. We herinneren je aan deze richtlijnen met bordjes ter plaatse (zie afbeelding).

Grote speeltuin aan het stadspark
De speeltuin aan het stadspark is vandaag en morgen open van 13 tot 17 uur.
Vanaf zaterdag worden de openingsuren uitgebreid. De speeltuin zal vanaf dan elke dag openen van 10 tot 18 uur.
Voor de grote speeltuin aan het stadspark zijn er max. 20 kinderen tegelijk toegelaten in de speeltuin. Ook hier zijn de speeltuigen, zoals steeds, voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar. De volwassenen die de kinderen begeleiden, respecteren de afstandsregels en zorgen voor een afstand van 1,5m tussen elkaar. (MSL/foto archief MSL)