Drugdealer gevat in Lier

Lier 20 mei 2020: Tijdens een controle in verband met de coronarichtlijnen heeft een interventieploeg van de Lierse politie een drugdealer gevat.

Een interventieploeg van PZ Lier controleerde vorige week maandag een 19-jarige man uit Lier in het kader van de coronarichtlijnen. Tijdens de controle bleek dat de man 27 gram cannabis op zak had. Er werd een onderzoek gestart naar de verkoper van de cannabis. Dat leidde de speurders naar een adres in Heist-op-den-Berg. Bij een 20 -jarige man werden een kleine hoeveelheid cannabis, 500 euro cash geld en 2 gram goud gevonden. Het verdere onderzoek bracht ook een tweede woning in Heist-op-den-Berg in beeld. Bij de inval bij een 44 -jarige man en zijn 18-jarige stiefzoon werden ongeveer 582 gram cannabis, 275 gram hasj, 1 gram cocaïne, ongeveer 2000 euro cash geld en enkele verboden wapens aangetroffen. De vader is aangehouden, de zoon is vrij onder voorwaarden en de moeder mocht beschikken.

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft vorige week een 44-jarige man aangehouden op verdenking van handel van verdovende middelen. Vrijdag heeft de raadkamer zijn aanhouding bevestigd.
(MSL/foto bewerking MSL)